https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobili peterico predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Pomurske regije

Martjanci, 16.01.2012 ob 9:48  

Glasovanje predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Pomurske regije se je zaključilo. Oddanih je bilo čez 500 glasov nevladnih organizaciji, štetje pa se je opravilo v prostorih LRF za Pomurje v Martjancih.


Poleg Darka Rudaša, ki je bil kot edini romski predstavnik avtomatično izbran, bodo interese nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Pomurske regije predstavljali še Romeo Varga, Matejka Horvat, Milan Osterc in Danijela Krpič.

 

Podrobnosti o kandidatih:

Matejka Horvat, predlagana s strani Lokalne razvojne fundacije za Pomurje, je profesorica sociologije in diplomirana pedagoginja, zaposlena na LRF. Je strokovna sodelavka in aktivno angažirana v dejavnostih projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja. Za hitrejši razvoj NVO bodo prioritete njenega dela uvedba davčne olajšave za delodajalce pri zaposlovanju posameznikov; povečanje deleža dohodnine, ki ga davčni zavezanci lahko namenijo NVO; zagotovitev premostitvenega finaciranja za uspešen razvoj NVO.

Foto: Večer

Danijela Krpič, predlagana s strani Športnega društva Vidonci, je dejavna predvsem na področju kulture, turizma, civilne zaščite, skrbi za čistejše okolje, skrbi za organizacije prireditev ohranjanje kulturne dediščine itd. Razvoj nevladnega sektorja v pomurski regiji vidi v povezovanju vseh nevladnih organizacij, zavzemala pa se bo za kvalitetnejše in bolj cenjeno prostovoljno delo v raznih nevladnih organizacijah.

Foto: pomurje.si

Milan Osterc, predlagan s strani Društva za zdravo življenje Nova pot Radenci, je invalidski upokojenec in pravnik, podpredsednik društva upokojencev Cankova, predsednik krajevne organizacije Rdečega križa, član dtuštev, ki delujejo na področju sociale itd. Pravi, da bi v Regionalni razvojni program pomurske regije trebalo vnesti še socialno-varstvene programe, ki bi bili namenjeni preprečevanju in reševanju socialnih stisk – namenjeni bi bili tako splošnemu prebivalstvu kot rizičnim skupinam.

Foto: Nova pot Radenci

Darko Rudaš, predlagan s strani Foruma romskih svetnikov, je romski svetnik v mestnem svetu MO MS, predsednik Foruma romskih svetnikov ter projektni koordinator v projektu Romano kher. Kot ključne naloge Razvojnega sveta regije izpostavlja: trajnostni razvoj na vseh področjih, razvitost izobraževalnega sistema, ustrezno kvalificiranje in izobraževanje delovne sile, odkrivanje in ohranjanje kulturne dediščine, celoviti integraciji Romov v Pomurju.

Foto: siol.net

Romeo Varga, predlagan s strani Zavoda za socialni razvoj Murska Sobota, je diplomirani politolog, od leta 2000 na Regionalni razvojni agenciji Mura opravlja naloge vodje sektorja za mednarodno sodelovanje.  Kot predstavnik NVO bo v RSR skrbel predvsem za dve ključni podočji: da bodo v strateškem delu Regionalnega razvojnega programa zastopani interesi NVO, na vseh področjih, v katera se NVO vključujejo; ter da bodo projekti v izvedbenem delu RRP vključevali NVO kot enakovrednega partnerja.

Foto: Finance

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vidocq
      18.01.2012 ob 17:47 vidocq

      These are the most necessary jobs that bring high added value, however, that nest lead us into a bright future and the long-awaited

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.