https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Na prvem treningu Mure 05 štirje novinci, Lotriča ni bilo

Murska Sobota, 16.1.2012  

Ob desetih so se s prvim treningom pričele priprave Mure 05 na spomladanski del sezone. Med igralci je bilo moč opaziti štiri nove obraze, ni pa bilo Mitje Lotriča, s katerim se klub še ni uspel dogovoriti za nadaljnje sodelovanje.


Murašem, ki so igrali za v jesenskem delu prvenstva, so se a treningu priključili štirje nogometaši in sicer 26-letni branilec Jure Travner, ki je nazadnje igral za bolgarski Ludogorets Razgrad, kamerunski branilec Marlene Boyomo in italijanska napadalca Francesco Minniti in Federico Santaguida. Slednji trije bodo po predvidevanjih v petek zapustili Mursko Soboto, medtem ko usoda Travnerja znana šele ob koncu prestopnega roka, saj si Celjan želi še naprej igrati v tujini. Pripravam sta se priključila tudi dva igralca mladinske šole Tilen Barbič in Jaka Šafer.

Prvega treninga se je tako udeležilo petindvajset igralcev, ki so trenirali na igrišču z umetno travo. Pred množico radovednežev so najprej opravili ogrevanje, nato nekaj vaj z žogo, sledil pa je tek po Fazaneriji. Dodajmo, da se bo drugi trening danes pričel ob štirih.

Manjkali Lotrič, Pavel in Sprečo

Kot poroča uradna spletna stran so na treningu iz opravičljivih razlogov manjkali trije igralci, Mitja Lotrič, Simon Pavel, in Armend Sprečo, ni pa skrivnost, da omenjene trojice morda ne bomo več videli v črno-belem dresu.

Dogovorjenih že 10 prijateljskih tekem, od tega tudi z ZTE, Kitajci in Gorico

V pripravljalnem obdobju bodo črno-beli igrali deset prijateljskih tekem od tega osem v domačih krajih in dve v gosteh. Domače tekme bodo na pomožnih igriščih Fazanerije ali okoliških igriščih - predvsem v Moravskih Toplicah na ogrevanem igrišču hotela Vivat.

Seznam pripravljalnih tekem:

24. januar - Mura : Paloma
28. januar - Mura : Rakičan
1. februar - Mura : Ljutomer
5. februar - Mura : Aluminij
8. februar - Mura : ZTE (Madžarska)
12. februar - Mura : Lokomotiva Zagreb (Hrvaška) ali Mattersburg (Avstrija)
19. februar - Mura : Chongqing Lifan (Kitajska)
21. februar - Gratkorn (Avstrija) : Mura
25. februar - Gorica : Mura

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.