https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Znan izbor oseb za kulturne nagrade v murskosoboški občini

Murska Sobota, 17.01.2012 ob 12:55  

Dve komisiji v Mestni občini Murska Sobota sta se odločili za izbor oseb, ki naj bi prejele nagrade za svoje delo na kulturnem področju. To so Feri Lainšček, Metod Žunec, Ernest Bransberger in Dušan Cigut. Nagrade bodo podeljene na proslavi ob kulturnem prazniku, še prej pa mora nagrajence potrditi mestni svet.

Včeraj se je sestala Komisije za nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota, komisija, ki sestavljena po predlogu mestnega sveta in ji predseduje Jolanda Lainščak, na seji pa  je prisostvoval tudi predsednik Komisije za Kulturo, Robert Inhov, ki je predsednik strokovne komisije sestavljene na predlog župana.

Obe komisiji sta soglasno predlagali v sprejem mestnemu svetu Mestne občine Murska Sobota sledeče nagrajence Mestne občine Murska Sobota ob kulturnem prazniku:

- predlog za nagrado za vrhunske dosežke ali življenjsko delo na področju kulture: FERI LAINŠČEK (pisatelj in pesnik)

- predlog za plaketo za pomembne dosežke na področju kulture: METOD ŽUNEC (član tria Eroika)

foto: eroika.si

- predlog za priznanje za uspešno delo na področju kulture: ERNEST BRANSBERGER (samostojni podjetnik z bogatim zbirateljskim opusom) in DUŠAN CIGUT (dolgoletni prostovoljec v Pokrajinski in študijski knjižnici).

foto: večer.si

foto: facebook.com

Mestni svet MO Murska Sobota mora predlog za nagrajence še sprejeti na seji mestnega sveta, ki bo pa sigurno še pred kulturnim praznikom. Glede na soglasno podporo obeh komisij zapletov ni za pričakovati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vidocq
      17.01.2012 ob 13:56 vidocq

      V toj prelejpoj obmurski pokrajini zberamo vse fele - od smetij, znač, starih pejnezof, osebnosti leta, doktorov, no van praven vse feli ali pa ka bi DELAVCA - pa nej -- fajn bojte, pa še lejko zbirate tudi što je največji krivec za propad mure , pomurke , pomurskoga tijska --- E ; TOU PA PA NE VUPATE ;)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.