https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Ponedeljek usoden dan za Muro 05: Štihec, Topič in investitorji zmenjeni za sestanek

26.1.2012  

Pogovarjali smo se s predstavnikom investitorjev Kristjanom Gregoričem v zvezi z Muro 05 o trenutni situaciji. Informacije, ki se širijo, da je posel že propadel, ne držijo, res pa je, da trenutno stvar stoji na mrtvi točki. 

"V tem tednu smo komunicirali z županom, od katerega čakamo na potrditev termina za sestanek, saj bi se z njim ponovno radi osebno dobili in se poskusimo uskladiti. Do danes odgovora še ni bilo, naša želja pa je bila, da bi se sestanek zgodil že jutri popoldan. Nadalnji potek je odvisen od razpleta sestanka, naša želja je, da bi zadevo peljali naprej po začrtanih tirih," nam je o aktualnem dogajanju v zvezi z Muro 05 povedal predstavnik investitorjev Kristjan Gregorič.

Medtem se je na Facebook profilu, kjer je ustanovljena skupina za podporu Miroslavu Topiču, oglasil slednji in zapisal, da so se z murskosoboškim županom Antonom Štihcem dogovorili, da bodo sestanek o prihodnosti Mure 05 opravili prihajajoči ponedeljek ob 16. uri. Hkrati je zavrnil namigovanja o razprodaji kluba tujcem in morebitnemu kadrovskemu cunamiju.

Že prejšnji četrtek je bilo rečeno, da bi se zgodba morala odviti še v tem mesecu, časa pa počasi zmanjkuje. "Za nas je zgodba Mure zanimiva, v kolikor uspemo doseči konkreten dogovor do zaključka prestopnega roka, tako da nas čas kar preganja. Zaradi ciljev, ki smo si jih zastavili, bi bilo potrebno nekoliko okrepiti ekipo, in če ta rok presežemo, se naše možnosti precej zmanjšajo," pove Gregorič.

Italijani želijo dve leti nepremenjene pogoje okrog infrastukture

Nov član upravnega odbora iz Nove Gorice še predstavi, da se je njim cel čas pogajanj zadeva predstavljala z raznimi pogodbami med klubom in občino, ki ostajajo, to si želijo tudi v nadaljevanju. Dejstvo, da vstopajo v upravni odbor, ne predstavlja nekega razloga, da bi se sklenjene in veljavne pogodbe, prekinjale ali spreminjali, pove Gregorič.



"Mi smo pripravljeni peljati zadevo dalje, v kolikor Mestna občina Murska Sobota pristane na to, da se vsaj za prvo in drugo leto sodelovanja zadeve ohranijo na istem nivoju, od tretjega leta dalje, ko bo finančna situacija v Muri že stabilizirana, pa smo se pripravljeni ponovno vsesti za pogajalsko mizo in videti, kaj lahko mi v zameno lokalni skupnosti damo,"
pravi Gregorič.

Primorec pove, da je bil predlog podan na podlagi predpostavk, po katerem smatrajo, da od tretje sezone pa so pripravljeni en del vložiti v infrastrukturo, govora je bilo tudi o širitvi tribun, kar bi jim kot investitorjem prineslo dodano vrednost na dolgi rok. Zato interes s strani vlagateljev za to obstaja, ne želijo pa dajati lažnih obljub, da bi to storili že v prvi ali drugi sezoni. "Za nas je glavni faktor, da smo pozitivno sprejeti s strani lokalne skupnosti, ker drugače v tujem okolju brez nekega konsenza je zelo tvegano izpeljati investicijo," doda Gregorič.

V Lendavo jih ne vleče, ni pa izključeno, da se bodo dogovorili s kom drugim

Te dneve so se razširile že govorice, da bi se Italijani utegnili preseliti kar v sosednjo Lendava, kar pa Gregorič odločno zanika, češ da v tej smeri niti niso razmišljali. "Že Pomurje samo po sebi se nam zaradi lokacije sprva ni zdelo zanimivo, ko pa smo situacijo pregledali podrobneje, pa smo ugotovili, da ne glede na oddaljenost ta investicija lahko prinese neke koristi in zaradi tega smo nadaljevali s pogovori.

Lahko potrdim, da je želja investitorja, da vloži v enega od slovenskih klubov in če to ne bo Mura, ni izključeno, da to ne bo kakšen drugi klub. Moram pa poudariti, da tako daleč kot so bili pogovori z Muro, niso bili speljani še z nobenim drugim klubom," nam je za konec povedal Gregorič, imen, s kom so se že v preteklosti pogovarjali, pa nam ni želel razkriti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. agrotron
      27.01.2012 ob 17:19 agrotron

      Gregorič ne laži! Primorje vas je nagnalo, pa ste bili dosti bližje dogovoru...so vas prečitali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. zisko
      27.01.2012 ob 22:28 zisko

      Pa tome Gregoriče se vidi na na njegovom pogledi kak gleda ka so tau mutni poslovi ,te človek nema pa njegova kompanija nemajo za burek nej ka bi neka investejrali,če bi meli interes bi tau že napravile nej pa ka neka izigravajo ,če pa dogovora pride te pa joj nan za kakšno leto mo še niže kak smo bili ,zatau pa trbej ta bando stirati pa delati naprej kak je bilau do zdaj....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. mooky99
      28.01.2012 ob 8:40 mooky99

      kak ti znaš ka nemajo za burek. od kec tej informacije? če njih stiramo te mij nemamo več za burek, ali kak van je tao nej jasno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. pilot
      28.01.2012 ob 8:53 pilot

      Vij že zdaj nemate za burek. To vam je slamka spasa, samo mislin ka je fejst slaba. NZS tudi nema v tem trenutku penez, ka bi vam polovico reflektorov plačal. Malo se pozanimate, pa vam bo jasno, ka vam Topić pa Celec meglo odavleta!!!! V Lendavi so reflektori, tak ka nega nevole!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. mooky99
      28.01.2012 ob 16:47 mooky99

      pilot: v lendavi pa nega navijačov :) in mislen ka je velki faktor pri vseh teh pogajanjih. Tak ka ne guči neka na pamet.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. berta
      29.01.2012 ob 15:49 berta

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. berta
      29.01.2012 ob 15:57 berta

      Pilot: ges san čul ka nan polovico reflektorof plača nk Nafta!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.