https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Topič: Nasprotniki investitorja, v tem trenutku povejte rešitev za Muro 05

Murska Sobota, 30.1.2012  

Danes je tako imenovan dan D za Muro 05. Ob 16. uri bo namreč sestanek vodstva kluba in investitorjev na Mestni občini Murska Sobota, po katerem bo verjetno dokončno znano, če bodo Italijani vstopili v murskosoboški klub ali ne. Pred »pogajanji« smo se pogovarjali s predsednikom Mure 05 Miroslavom Topičem.


Po neuspelem sestanku med vodstvom Mure 05, investitorji in županom, ki je bil 19. januarja na Mestni občini Murska Sobota, se bodo danes ob 16. uri na isti lokaciji isti akterji še enkrat usedli za mizo. Pred verjetno odločilnim sestankom za prihodnost murskosoboškega kluba smo o pričakovanjih povprašali njihovega predsednika Miroslava Topiča: "Upam, da bomo prišli do skupnega jezika in da bomo v dobrobit vseh navijačev kluba in Mestne občine Murska Sobota zadevo uspešno rešili, da pride do dogovora, s katerim bomo lahko zadevo peljali naprej."

Rešitev rabijo v tem trenutku

Stvar okoli italijanskih vlagateljih se vleče že kot jara kača, zaradi raznoraznih govoric in poročanju medijev, pa sta se ustvarila dva tabora, od katerih eden upa, da pride do sodelovanja z Italijani, drugi pa da vse skupaj propade. In kaj o tem misli prvi mož Mure 05? "Že nekaj krat sem ponovil, da pri razgovorih z investitorjem nismo odstopali od svoje vizije, za tem stojimo in na to zadevo ne bi podal več nobenega komentarja.

Vsi tisti, ki so proti temu, da investitor pride, naj v tem trenutku povedo rešitev za Muro 05, kako naj klub čez dva meseca pridobi prvoligaško licenco za naslednjo tekmovalno sezono, če ne bo v stanju poplačati dolgov. Ni problema, mi lahko sodelovanje z Italijani odklonimo, ampak rabimo v tem trenutku rešitev, ker časa enostavno več ni," pravi Topič.

Najprej dogovor, nato vse drugo

Kdaj bo, če bo prišlo do podpisa pogodbe, še ni dogovorjeno, to je v tem trenutku sekundarnega pomena, meni Topič. "To še nismo dorekli, nam je zdaj bistveno, da danes pridemo na občini do skupnega dogovora, da lahko peljemo projekt dalje, vse ostalo pa je nato formalnost," pravi Topič in doda, da bo tiskovna konferenca, v kolikor bo prišlo do sodelovanja, zaradi službene poti v Nemčijo šele prihodnji teden.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. mooky99
      30.01.2012 ob 10:59 mooky99

      Ajde Miro zriktajte gnes tao, ka mo dale z veseljem polnili Fazanerijo. Upajmo na najboljše.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajvar
      30.01.2012 ob 11:35 ajvar

      Držimo pesti in upajmo na najboljše!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lomowall
      30.01.2012 ob 13:02 lomowall

      Miro, ne vem če je bilo ravno nasprotovanje novim investitorjem kot sam praviš - bolj so bili izraženi pomisleki nad načinom kako so prišli v klub in predvsem netransparentnosti celotnega postopka. Tudi sami italijani s svojim skrivanjem informacij niso pretirano prispevali k umirjanju nastale situacije. Hvala bogu če bo iz vsega skupaj nastala zgodba o uspehu! nenazadnje si vsi skupaj to zelo želimo in držimo pesti da se to tudi zgodi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.