https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na proslavi v Beltincih so se spomnili največjega slovenskega poeta

Beltinci  

Sinoči so se na občinski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v Beltincih z glasbo, petjem, deklamacijo in plesom spomnili za mnoge največjega poeta Franceta Prešerna.


Proslavo so organizirali Osnovna šola Beltinci, Glasbena šola Beltinci ter KUD Beltinci. Slavnostni govornik, prof. Mirko Ramovš, je poudaril, da moramo Slovenci ceniti svoj jezik in kulturo, saj nas ta dva dvigata. Opozoril je še na vdiranje tujih izrazov v domači jezik in spodbudil:"Prekmurci moramo s ponosom uporabljati svoje narečje in ga ohranjati čim več njegovih posebnosti."

Mirko Ramovš  je etnokoreolog, sicer pa častni občan Občine Beltinci, prejemnik častnega znaka svobode RS, Zlatega znaka ZRC, Zoisove nagrade za življenjsko delo ter Zlate plakete JSKD.  

Nastopili so tudi plesalci KUD, plesalke iz Osnovne šole Beltinci, glasbeniki Glasbene šole Beltinci, nastopil je tudi dekliški zbor, solistka in kitarist, zaplesala pa sta tudi Prešernova Urška in Povodni mož.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.