https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Prvi tehno dogodek misije BodyWork navdušil v Pomurju

Murska Sobota, Spartacus, 11.02.2012 ob 21:38  

Minuli petek se je v klubu Spartacus zgodil pravi tehno dogodek, ki je navdušil tako Pomurce kot Štajerce in Kranjčane. Za tehno glasbene ritme so poskrbeli Trick-C., Veztax in Dante Benami.


Trick-C. je na pomurski elektronski sceni bila pristona že davnega leta 1994/95, ko je organizirala dogodke v Ljutomeru, leta 1999 pa sta skupaj s soprogom imela rezidenco še v Fikšincih, kamor sta prvič povabila kranjskega mojstra Veztaxa. Njen tradicionalni dogodek ob rojstnem dnevu Trick-C.’s birthday bash je letos že šesto leto zapored, vedno pa je njen častni gost Veztax. Letos se jima je za mešalno mizo pridružil še njen soprog, Dante Benami, ki je poskrbel za warm up.

Trick-C's birthday bash kot reunion dogodkov v Fikšincih

"Ta dogodek je po eni strani nek reunion dogodek za ljudi, s katerimi smo žurali v Fikšincih in da se zdaj pridružijo še ostali mladi in mladi po duši. Trenutno vrti moj soprog, Dante Benami, meni pa ne preostane drugega, kot, da me čakate do treh zjutraj do zadnje mrvice, kapljice, da odvrtim še jaz in se zahvalim tudi vsem, ki bodo na dogodek še prišli" nam je ob začetku dogodka povedala Trick-C. 

Najuspešnejša slovenska producentka ob klasičnem technu izbrala še soft groove variante

"Z ene strani smo imeli zelo pridno ekipo, s katero smo vse skupaj pripravljali in dobre tri tedne konkretno delali. Tako da, karkoli se bo danes zgodilo, je samo plod našega dela. Zagnali smo tudi medijski vik in krik, kakor se tudi spodobi, ko nekaj novega prihaja na trg. Z druge strani, pa sem jaz sama porabila približno en teden, da sem si pripravljala play listo. Čeprav vrtim že dvajset let, se za vsak špil posebej pripravljam. Ljudje so navajeni, da vrtim tisti klasični trdi techno, ampak sem si pripravila tudi malo bolj soft groove variante, ker sem prepričana, da bodo tu tudi ljudje, ki imajo raje nežnejše zvrsti," nam je o pripravah povedala prva dama slovenske elektronike in trenutno najuspešnejša producentka pri nas, o čemer priča poseben dosežek. Namreč 23. januarja se je njena skladba Move it pojavila na kompilaciji Underground Club Anthems 2012, kjer se je znašla skupaj z vodilnimi priznanimi imeni v elektroniki, kot so Cristian Varela, Joris Voorn, Paul Hazendonk.

Trick-C. nam je zaupala še želje ob rojstnem dnevu in samem dogodku: "Za rojstni dan in ta dogodek si želim danes čim več dobre volje, čim več pozitivnega vzdušja, ljudi, ki jih poznam in novih poznanstev. Potihoma pa si upam želeti, da je to neka moja tiha dobrodošlica spet nazaj domov."

Veztax, priznan kranjski mojster, se najbolje počuti na privatkah

Pogovarjali smo se tudi z Veztaxom, priznanim kranjskim mojstrom, producentom in organizatorjem raznih party-jev, ki je do leta 1994 na party-jah sodeloval le kot obiskovalec, pozneje kot organizator, leta 1997 pa tudi kot DJ. "Navdušila me je predvsem glasba, za rojstnodnevno darilo pa sem dobil tudi gramofon in tako sem se navdušil nad vrtenjem plošč," je komentiral svoje začetke kranjski mojster, ki vrti tehno in tech-house. "Predvsem vrtim techno, tech-house je zelo zelo redek. Bolj redko ga uporabljam. Najbolje pa se počutim na privatkah, to je razumljivo. Ne more biti boljšega vzdušja kot na privat party-jih, kjer je okrog 50, 100 ljudi in se med sabo vsi poznajo," je še dodal Veztax.

"Vzdušje je bilo popolno. Uspelo nam je!"

"Vzdušje je bilo popolno. Uspelo nam je!" je ob koncu dogodka Trick-C.’s birthday bash bila zadovoljna Trick-C., k temu pa je Veztax še dodal: "Super je bilo. Današnji dogodek je dokaz, da mora takih dogodkov v Pomurju biti še več." O uspešnem prvem dogodku misije BodyWork pa so pričali tudi zadovoljni in navdušeni obiskovalci, ki so vse do jutra plesali ob tehno ritmih, pripravljenih posebej za ta dogodek.

"Hvala še enkrat vsem, ki so bili priča prvemu dogodku BodyWork. Se vidimo 9. marca na naslednjem," sta se še zahvalila uspešna slovenska DJ-a.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Foto: Martin Car

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.