https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Maščobe na »kritičnih predelih« so koristne

 

V zimskih mesecih se ponavadi zredimo za nekaj kilogramov, za ženske najbolj občutljiva tema pa so nakopičeni centimetri okoli stegen in zadnjice. A brez skrbi, maščoba na teh predelih je še celo – koristna.


Kot je zapisano v enem izmed člankov na spletni strani Vizita, naj bi maščobe na stegnih in zadnjici koristile našemu zdravju, saj naj bi spodbujale izločanje hormona, ki vpliva na uravnavanje sladkorja v krvi in pomagal ščititi arterije.

Maščoba na zadnjici koristna, na trebuhu škodljiva

Po izsledkih znanstvenih raziskav, ki so na voljo na neštetih spletnih straneh, naj bi bila pomembna predvsem oblika telesa in ne teža oz. količina maščob. Tako naj bi bilo koristno, če imamo maščobo na zadnjici in stegnih, hkrati pa nevarno, če imamo veliko le-te na trebuhu – maščoba na trebuhu je še posebej nevarna za  moške. A kako imeti maščobe na stegnih in zadnjici, vseeno pa ohraniti raven trebuh?

Vitka zadnjica manj "zdrava" od malo obilnejše ... (SXC.hu)

Zakaj je tako težko spraviti maščobo iz kritičnih predelov?

Tudi za to obstaja znanstvena razlaga, ki lahko potolaži ženske, ki se mučijo z izgubljanjem odvečnih centimetrov na teh predelih. Hitro topljenje maščob na omenjenih predelih naj bi namreč  oviralo sproščanje beljakovin (citokinov), ki so pomembne za naš imunski sistem, kar bi posledično vodilo v zmanjšanje odpornosti in povečanje možnosti za razne okužbe.

                                    

Važno je ohraniti raven trebuh ... (SXC.hu)

Vir: vizita.si

Foto: SXC.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.