https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

FOTO: HK Triglav Predanovci osvojil vse, kar je bilo možno!

Murska Sobota, 12.02.2012 ob 21:37  

Nedeljski popoldan je prinesel zaključek 21. dvoranskega prvenstva Slovenije v hokeju na travi. Tokrat so smetano in torto pobrali igralci Triglava Predanovci, ki so bili najboljši tako pri članih kot članicah za povrh pa pobrali še vse naslove  pri nižjih selekcijah.


Če so si naslove pri članicah v zadnjih letih izmenično lastile  igralke Moravskih Toplic in Triglava, je popolno prevlado v zadnjem obdobju pri članih imela ekipa HK Lipovci (v preteklosti Lek Lipovci in Pliva Lipovci). A po devetih zaporednih naslovih igralcev iz Lipovcev (primat so prevzeli od ekipe Svoboda Ljubljana)  je zdaj na tronu ekipa Triglava Predanovci, ki je finalno tekmo po številnih preobratih, v izredno dopadljivi in dinamični igri dobila z 3:4 (1:1). Strelci za Triglav so bili U. Balažic 2, Panker in Fujs. Za Lipovce so zadeli v polno Maučec, D. Mesarič in B. Stanko. Za najboljšega igralca prvenstva je bil izbran R. Mesarič, za vratarja  Vučko in strelca M. Mesarič, vsi iz HK Lipovci.

Tekma članic med Moravskimi Toplicami in Triglavom Predanovci se je končala z 2:4 (1:3). Za zmagovalke sta zadeli Grah 3 in Rituper, za poraženke pa Žabkar 2.  Za najboljšo vratarko je bila izbrana S. Dervarič, naj strelka in igralka pa je J. Nachstein, Nemka, ki je v času dvoranskega prvenstva okrepila ekipo Triglava. Dvoranskega hokeja pa z tem še ni konec. Prav Triglav Predanovci (ki je sicer bila lani drugouvrščena ekipa) se bo zaradi odpovedi igralcev Lipovec udeležila še evropskega pokala Challenge I v Italiji. Turnir bo zadnji februarski vikend.

V selekciji najmlajših desetletnikov sta se za zmago potegovali ekipi HK Lipovci in HK Triglav Predanovci, kjer so Triglavani premagali nasprotno ekipo s 4:2. V selekciji dvanajstletnikov sta se za naslov potegovali ekipi istih klubov, kjer so prav tako Triglavani premagali Lipovce s kar 9:1. Prav tako je bila situacija podobna v selekciji U14, kjer so naraščajniki HK Triglav Predanovci premagali Lipovce s 3:1.

Med šestnajstletniki so se za naslov državnega prvaka borili ekipi HK Triglav Predanovci in HK Moravske Toplice, kjer so zmago s 6:1 odnesli igralci in igralke Triglava. Istoimenovani ekipi sta se borili v selekciji mladincev, kjer je prav tako zmagala ekipa Triglava Predanovci, in sicer s 2:1.

Veterani so letos tekmovali prvič, kjer so se skupno v selekciji borile kar štiri ekipe, in sicer HK Pomurje, HK Svoboda Ljubljana, HK Lipovci in HK Triglav Predanovci. Finalna tekma je potekala med ekipama HK Pomurje in HK Triglav Predanovci, kjer so slavili slednji z rezultatom 7:4.

VSI REZULTATI:

Člani:
Triglav : Lipovci 4:3

Članice:
Triglav : Moravske Toplice 4:2

Veterani:
Predanovci : Pomurje 7:4

Mladinci:
Triglav : Moravske Toplice 2:1

Kadeti:
Triglav : Lipovci 3:1

U-16:
Triglav : Moravske Toplice 6:1

U-12:
Triglav : Lipovci 9:1

U-10:
Triglav : Lipovci 4:2

Več fotografij v spodnji galeriji ...


Vse podrobnosti s finalnih tekem  - strelci ter končne lestvice državnih prvakov, najboljših strelcev, igralcev in vratarjev - v priponki:

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.