https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Dijaki kritični do odvzema štipendij

Ljubljana, 21.02.2012 ob 14:39  

Dijaki so nezadovoljni z ukinitvijo državnih štipendij za mladoletne dijake. Danes so, oblečeni v Done Kihote, protestirali proti temu ukrepu.


V znamenje protesta so dijaki pred Državnim zborom v zrak spustili balone, ki so predstavljali njihove izpuhtele štipendije, s preobleko Dona Kihota pa so ponazorili boj z mlini na veter.

DOS: Nov sistem  štipendiranja ni pravičen

Pred uveljavitvijo novega zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev je državna štipendija znašala okoli 137 evrov. Zakonodaja sicer namesto tega predvideva višji otroški dodatek, do katerega so upravičeni, a je ta višji le za 54 evrov, kar pomeni, da razlika znaša 80 evrov.

Foto: žurnal24

Po besedah predsednika Dijaške organizacije Slovenije se dijaki večkrat srečujejo s tem, da so preslišani, vendar verjamejo, da jih bo nova vlada poslušala. Sklicujejo se na besede mandatarja Janše, da je bil odvzem štipendij korak v napačno smer, za vrnitev štipendij pa so pripravljeni uporabiti vsa pravna sredstva.

Vir: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.