https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Panonski forum Poslovne akademije Financ bo letos v Lendavi

22.02.2012 ob 11:39  

Časnik Finance tudi v letošnjem letu nadaljuje s ciklusom forumov. Prvi v ciklusu brezplačnih popoldanskih srečanj bo Panonski forum, ki bo v sredo, 21. marca. 


Natančen program Panonskega foruma, ki se bo odvijal v Lendavi, bo objavljen kmalu, je pa jasen okvir programa, ki bo sledeči: 

Program foruma (16.30 - 20.00):

▪ Predstavitev regije in glavna razvojna vprašanja,
▪ okrogla miza s predstavniki večjih gospodarskih podjetij o razvojnih načrtih regije,
▪ pogovor s predstavnikom vlade,
▪ zgodbe o uspehih: manjši podjetniki kot primeri dobre prakse

Stanje v regiji je slabo 

Najavo foruma sicer spremlja grenak priokus stanja v regiji. Kot so zapisali v Poslovni akademiji Financ, je panonsko področje močno prizadela gospodarska kriza. "Podjetja, ki so zagotavljala razvoj in delovna mesta, so zašla v težave in povzročila rast brezposelnosti, ki je presegla slovensko povprečje. 

(foto: Finance)

Odročna lega in slabe prometne povezave neugodno vplivajo na gospodarski položaj regije: ta se med drugim odraža v nizkem BDP na prebivalca in v najvišji stopnji registrirane brezposelnosti v državi.

Panonska regija velja za turistično zelo privlačno slovensko regijo, saj tu letno prenoči 10 % vseh turistov, ki obiščejo Slovenijo. Turistično prepoznavna je ta regija v veliki meri po reki Muri, naravne danosti pa so primerne zlasti za zdraviliški in lovni turizem ter za kmečki turizem ob vinskih cestah."

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.