https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Nogometašice Teleing Pomurja tempirajo priprave

Beltinci  

Za ŽNK Teleing Pomurje je uspešen jesenski del prvenstva, tudi vmesni zimski premor pa je bil izredno uspešen. Zdaj se že en mesec  pripravljajo na spomladanski del prvenstva, v katerem imajo velike ambicije in cilje.


Žnk Teleing Pomurje po osvojitvi naslova jesenskih prvakinj praktično ni imel premora, saj so se začele igralke že konec novembra pripravljati za nastope v državnem prvenstvu zimske lige. In pripravile so se zelo dobro, saj so vse selekcije na finalu osvojile prvo mesto, kar bo težko ponovljivo  kateri koli ekipi. Na prostem pa so začele trenirati zadnji teden v januarju.

Nekih večjih sprememb v ekipi ni. Namesto vratarke Melinde Szvorde, ki bo kariero nadaljevala v Avstriji so pripeljali mladinsko državno reprezentantko Katarino Puš, ki je nazadnje branila v Slovenj Gradcu. Odhaja tudi Anita Farkaš, od katere so pričakovali več, kot pa je dala, in namesto nje prihaja Andreja Nikl, državna reprezentantka, ki pa je trenutno poškodovana, vendar bo do začetka prvenstva nared.

Ogromna stvar pa je tudi, da v domačem okolju ostaja ena najboljših slovenskih nogometašic Mateja Zver. "Uspeli dogovoriti z Zverovo, da preloži svoj odhod v tujino za pol leta, saj si želimo to sezono končati na prvem mestu. Če nam uspe, bomo vložili vse naše moči, da v evropski ligi prvakinj, seveda če nam bo žreb vsaj koliko toliko naklonjen, da pridemo do drugega kroga," pravi direktor kluba Štefan Kozic.

Zaradi finančne situacije, ki tako kot vse naokrog tudi v beltinskem klubu ni ravno blesteča, so se morali raziti tudi z trenerjem U-17 Dragom Tompo, pa čeprav je njegova selekcija končal na prvem mestu po jesenskem delu. Tako bo Grega Zver v spomladanskem delu vodil selekciji U-17 in U-14, s slekcijami U-10 in U12 pa bosta delali Mateja Zver in Nuša Ladinek.

Prvi spomladanski krog bo na sporedu točno mesec dni od danes, v beltinško šumo pa bo prišla ŽNK Jevnica. Do takrat bodo odigrale še kar nekaj prijateljskih tekem, ena je bila na sporedu tudi danes. Na Madžarskem so se pomerili proti tamkajšnjemu prvoligašu Nagykuttas in jih premagali s kar 1:8.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.