https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pozor! V prometu tudi motoristi

26.02.2012 ob 9:08  

Topli spomladanski dnevi so na ceste že privabili voznike motornih koles in kolesarje, ti pa so med najranljivejšimi udeleženci v prometu. Prav vozniki motornih koles vse prepogosto ne upoštevajo omejitve hitrosti, pravila prednosti in še povrh tega vozijo pod vplivom alkohola.  Zaradi navedenega ni odveč opozorilo vsem voznikom motornih koles, naj umirijo hitrost, naj upoštevajo določene omejitve hitrosti in pokažejo strpnost do vseh drugih udeležencev v prometu. Policisti bomo v naslednjih dneh prav tem namenil več pozornosti in poostrili nadzor.  

Sicer so policisti v Pomurju to soboto obravnavali  dve prometni nesreči z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, devet primerov povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti pridržali voznika osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino, ogrožanje varnosti, ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu, poškodovanje tuje stvari in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Neznani storilec je v Negovi odtujil hidravlično črpalko in lastnika oškodoval za 400 evrov. V Desnjaku je neznanec na oknu gasilskega doma razbil steklo in povzročil za 150 evrov škode. Nasilje v družini so obravnavali policisti PP Murska Sobota in G. Radgona ter v obeh primerih kršiteljem izrekli ukrep prepovedi približevanja. Radgonski policisti so obravnavali ogrožanje varnosti, lendavski policisti pa v Nedelici ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti tekom dneva izvajali na območju PP Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.