https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Domnevno podkupljivi nekdanji murskosoboški tožilec ni prišel na glavno obravnavo

Murska Sobota, 29.02.2012 ob 13:07  

Glavna obravnava domnevno podkupljivega murskosoboškega tožilca, ki je medtem »slekel« tožilsko haljo, naj bi se zdaj ponovno prestavila na konec marca, a je tudi ta pod vprašajem.


Robert Stojko, ki naj bi novembra 2010 prejel 25.000 evrov podkupnine, se glavne obravnave ni udeležil niti 2. februarja letos, včeraj pa ga ni bilo, domnevno zaradi psiholoških težav. 

Foto: MMC RTVSLO

Po poročanju Slovenskih novic tako niti predsednica senata Tanja Rot ne more predvideti, kdaj se bo začel postopek za kaznivo dejanje domnevnega jemanja podkupnine. Slovenske novice še poročajo, da je po besedah Stojkovega odvetnika začetek obravnave preložen na konec marca. Ali bo Stojko takrat prisoten, njegov odvetnik ni znal odgovoriti.

Stojka so prijeli novembra 2010 

Stojko je nekdanji tožilec na murskosoboškem okrožnem tožilstvu, 4. novembra so ga prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe. Denar, ki ga je Stojko prejel kot  domnevno podkupnino, pa je bil označen. Stojko naj bi bil zasvojen z igrami na srečo, zaradi česar naj bi tudi sprejel podkupnino.

    Komentarji

    1. vmaric2
      01.03.2012 ob 10:28 vmaric2

      Ja, sedaj mu je zmanjkalo za dobrega odvetnika €, ker je tistih 25 000 € le za začetek...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.