https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Storitve obubožane Komunale Lendava bo prevzelo podjetje Eko-park

Lendava, 01.03.2012 ob 12:53  

Z današnjim dnem je Komunala Lendava prenehala z izvajanjem storitev prevoza in zbiranja komunalnih odpadkov. Službo odvoza in zbiranja komunalnih odpadkov bo tako naslednje štiri mesece opravljalo javno podjetje Eko-Park.


Podjetje se je za ta korak odločilo zaradi »težkih razmer na trgu in zaradi finančne blokade oz. rezervacije sredstev na TRR podjetja s strani CERO Puconci«. Podjetje je občinam, v katerih je izvajalo storitve odvoza odpadkov, poslalo dopis, da naj poskrbijo za odvoz in zbiranje odpadkov.

Komunalo je zamenjal Eko-Park

Na včerajšnji izredni seji je lendavski občinski svet sklenil, da naj javno podjetje Eko-Park organizira gospodarsko javno službo odvoza in zbiranja komunalnih odpadkov. Kot je povedal direktor družbe in občinski svetnik Jožef Gerenčer, bo Eko-Park v sodelovanju s CERO Puconci opravljal storitve zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov ob enakih urnikih, tudi cena bi za gospodinjstva naj ostala nespremenjena.

Eko-park bo v roku 60 dni pripravilo analizo ekonomike dejavnosti in realizacije. Po tem časovnem roku pa bo tematika zopet na dnevnem redu seje občinskega sveta, kjer bo dokončno padla odločitev o podelitvi koncesije. Občinska uprava bo pri tem morala ustrezno spremeniti občinske odloke, ki urejajo gospodarske javne službe v občini Lendava.

V Občini Lendavi vzeli Eko-park, ji bodo ostale občine sledile?

Spomnimo: Ustanoviteljice javnega podjetja Eko-park so občine Lendava, Črensovci, Turnišče, Dobrovnik in Kobilje. To so prav tako občine, v katerih je za odvoz in zbiranje odpadkov skrbela Komunala Lendava.

Občina Lendava se je torej odločila, da bo ob prenosu storitev odvoza odpadkov v njihovi občini skrbelo javno podjetje Eko-Park. Kako bodo nastalo situacijo rešili v občinah Črensovci, Turnišče, Dobrovnik in Kobilje, ki jih je pokrivala Komunala Lendava, pa za enkrat še nismo uspeli izvedeti, je pa dejstvo, da morajo občinski sveti odločitve sprejeti zelo hitro.

Foto: sxc.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.