https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevec vse bolj aktivno

Črešnjevci, 06.03.2012 ob 11:19  

Minuli petek so se zbrali člani, članice ter simpatizerji Kulturnega društva Peter Dajnko in Črešnjevec, kjer so po krajšem kulturnem programu, ki so ga izvajali domači tamburaši in harmonikar Matjaž Zemljič, pregledali sadove preteklega dela.


Tamburaši veliko svojega prostega časa posvetijo za igranje na tamburice, tako so lansko leto imeli okrog 60 vaj in 30 nastopov. V mesecu marcu so organizirali prireditev ob dnevu žena in mater, bili so tudi organizatorji 11. srečanja tamburaških skupin Pomurja, ustvarili pa so tudi spletno stran društva, s katero se lahko predstavljajo  širši javnosti. Ob koncu leta so organizirali tudi samostojni šesti Miklavžev koncert, na katerega so še posebej ponosni.

Dejavni tudi mladi plesalci društva

Tudi mladi plesalci so pridno hodili na vaje in imeli osem nastopov. Najpomembnejši za njih je bil tisti na otroški folklorni reviji, ki je potekalo v Negovi.

Tudi za letošnjo leto so si zadali veliko ciljev, ki bi jih z veliko entuziazma in vztrajnostjo radi dosegli. Že 17. marca bodo tako v društvu organizirali prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, s katerim se vsako leto poklonijo vsem ženskam in materam.

Ker se članstvo v tamburaški skupini nenehno  povečuje bi radi  nabavili nekaj novih inštrumentov, otroška folklorna skupina pa že nestrpno pričakuje nastop območnega srečanja  odraslih in otroških folklornih skupin, ki bo 24. marca na Osnovni šoli Apače. 

Tekst in foto: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.