https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gorenak in Goršek v Moravskih Toplicah s šefi policij o zatiranju čezmejne kriminalitete

Moravske Toplice, 06.03.2012 ob 15:25  

V Moravskih Toplicah 6. in 7. marca poteka konferenca za krepitev policijskega sodelovanja v JV Evropi. Namen srečanja je okrepiti sodelovanje med policijami držav JV Evrope in doseči čim učinkovitejše in uspešnejše zatiranje vseh oblik organizirane in čezmejne kriminalitete.


Konference se poleg predstavnikov slovenskega notranjega ministrstva in policije udeležujejo še predstavniki policij Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Moldavije, Romunije in Srbije. 

Udeleženci srečanja razpravljajo predvsem o tem, kateri dejavniki najbolj ogrožajo varnost v posameznih državah in regiji, ter o tem, katere oblike sodelovanja med policijami so ključne in najbolj učinkovite. Na konferenci bodo predstavljene tudi aktivnosti, vezane na Proces Brdo, prednostne naloge za zatiranje kriminalitete v regiji, inovativne rešitve za zagotavljanje varnosti prebivalcev v času omejenih resursov. Predstavniki policije pa bodo obiskali tudi Center za policijsko sodelovanje Dolga vas, kjer skupaj delujejo policisti iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. 

Goršek: Zatiranje kriminalitete postaja globalni izziv 

Odprtje konference, ki jo gostijo generalni direktor policije Janko Goršek in visoki predstavnik romunske policije Claudiu Catalin Cucu , je bila danes v Moravskih Toplicah. Kot je na odprtju dejal generalni direktor policije Janko Goršek, predstavljata organizirana in čezmejna kriminaliteta problematiko, ki je že zdavnaj prerasla državne meje.

''Preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje trgovine z ljudmi, trgovine s prepovedanimi drogami in drugih oblik kriminalitete niso več izzivi ene ali nekaj sosedskih držav. Zatiranje kriminalitete postaja globalni izziv. Prebivalci naših držav od nas upravičeno pričakujejo, da uporabimo vse strokovno znanje, ki ga premoremo, vsa razpoložljiva tehnična sredstva ter v zakonskih okvirjih in v danih zmožnosti zagotovimo visoko stopnjo varnosti v svojih državah, pa tudi v regiji.'' 

Gorenak: Ukrepi za izboljšanje boja proti krimnali morajo zaživeti v praksi 

Poleg Gorška je udeležence srečanja nagovoril tudi minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak, ki je pohvalil napredek držav v regiji v procesu približevanja Evropski uniji. Kot je dejal, so prizadevanja pri izvajanju reform jasno vidna, še posebej je izpostavil uspešen proces vizumske liberalizacije.

''Slovenija vseskozi podpira države regije v njihovih prizadevanjih za napredek, tako na področju bilateralnega in regionalnega sodelovanja, kot tudi znotraj inštitucij Evropske unije. Srečanja, kakršno je današnje, pa lahko bistveno prispevajo k temu, da ukrepi za izboljšanje boja proti kriminalu zaživijo tudi v praksi, '' je med drugim poudaril Gorenak.

    Komentarji

    1. amazone
      07.03.2012 ob 17:48 amazone

      Bravo. Tak se špara.....Glavno ka smo na vladi, zdaj pa kak bog da, si mislijo jurišniki.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.