https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danes v Murski Soboti debata o družinskem zakoniku

Murska Sobota  

Neformalna skupina Pomurje je ZA v sklopu referendumske kampanje o družinskem zakoniku danes ob 18. uri v murskosoboškem MIKK-u pripravlja soočenje argumentov. 


Ob tem bo na ogled dokumentarec Daddy and Papa (56 minut), po njem pa soočenje argumentov za in proti. Dogodek se bo zgodil v Mladinskem Informativnem in Kulturnem Klubu Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota.

Dokumentarec Daddy and Papa govori o gejvskih parih v ZDA in se osredotoča na posvojitve, vzgojo in družinsko življenje gejevskih parov. Dokumentarec bo iztočnica za pogovor in soočenje argumentov po končanem predvajanju. Sam namen filmskega večera in debate je preko najbolj odmevne teme Družinskega zakona - istospolnih družin, priti do tem, ki so v javnih debatah o družinskem zakoniku porinjene na rob - varstvo in koristi otroka, rejništvo, posvojitve, skrbništvo itd.

Vabljeni vsi, ki ste glede odločitve še neopredeljeni, tisti, ki ste proti in tisti za. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2012 ob 18:12 Pika gost

      Debata bi morala biti z pedri in lezbijkami z psihiatrom, da jih spravi na pravo pot. Družina je lahko samo oče, mama in otroci vse ostalo je bolano. Zakon za zlorabo otrok je potrebno zavrniti. Čudi me, da sedaj ne omenjajo bolezni AIDSA, ki se vse bolj širi tudi pri nas. Ve se pa kdo je prenosnik te hude bolezni. In taki bi naj posvojili otroka?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.