https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Niko Karo - murskosoboški videoproducent, ki prodira na slovensko sceno

7.3.2012  

24-letni Niko Karo iz Murske Sobote se poleg tega, da rad potuje, predvsem v svetovne prestolnice, ukvarja z lastno Videoprodukcijo Karo Media. Po njegovi zaslugi pa bosta pomurska pevka Nika Zorjan in pevka iz Domžal April dobili svoj prvi videospot.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Niko Karo je rojen leta 1987 v Murski Soboti, trenutno pa živi v Ljubljani. "Zaenkrat mi življenje v prestolnici zelo odgovarja, zato ne razmišljam o selitvi v drug kraj ali državo," pravi Niko, ki je šolanje začel na Osnovni šoli I Murska Sobota, nadaljeval na Ekonomski šoli Murska Sobota, potem pa ga je pot zanesla v multimedijske vode, in sicer na Višjo strokovno šolo Academia Maribor, na kateri je izbral smer multimediji.

Kamera ga spremlja že od malih nog

"Kamera me spremlja že od 5. razreda osnovne šole, tako, da sem nekako zrasel z njo. V začetku srednje šole sem režiral in posnel tudi svoj prvi kratki film in od takrat naprej moje zanimanje za gibajočo sliko samo še narašča," nam zaupa o svojih začetkih Niko, ki ga skozi življenje vodi predvsem moto: "Vse se zgodi z razlogom". Sicer pa poleg tega, da v zimskem času uživa na smučeh, skozi celo leto rad potuje, predvsem v svetovne prestolnice, z zanimivo kulturo, bogato zgodovino in veliko možnosti za rekreacijo, raziskovanje in zabavo, je njegov največji hobi ravno njegov poklic, "torej delo s kamero, predvsem snemanje glasbenih videospotov."

Z njim bodo tudi osebni prazniki ohranjeni na filmčkih

Niko v lastni Videoprodukciji Karo Media, ki jo je ustanovil februarja leta 2011, poleg snemanja in režiranja ter montaže glasbenih videospotov in reklam, poskrbi še, da nepozabni in ohranjeni v filmčkih ostanejo tudi osebni prazniki, nudi pa še grafično oblikovanje, 3D grafiko in še kaj bi se našlo.

"Imel sem priložnost posneti poroko tudi svoji zelo dobri prijateljici, za katero sem izdelal tudi predporočni film in nato še poročni film, pri katerem smo se osredotočili na detajle, glasbeno podlago, nasploh pa v zgodbo. Rezultat je poročni film v smislu prave visokokakovostne filmske obdelave. Torej vsekakor nekaj za nekoga, ki želi imeti unikaten spomin na ta čudoviti dogodek," pove Niko.

Zaposlen tudi na Sport Klub Televizija

Nikojev dan poteka sicer precej delovno, med 9.00 in 17.00 uro se popolnoma preda vlogi grafičnega oblikovalca in montažerja na televiziji Sport Klub, nato pa sledi še snemanje ali montaža dodatnih zasebnih naročil, kolikor mu čas dopušča pa si vzame čas tudi za druženje s prijatelji. Niko, ki najbolj uživa predvsem v snemanju glasbenih videospotov, je sodeloval že z mnogimi pomurskimi in drugimi glasbeniki, med drugim je poskrbel tudi za prvi videospot Nike Zorjan in pevke April, ki ju bomo kaj kmalu lahko videli.

Sodeluje s priznanim glasbenim producentom Raayem

Niko pa nam je predstavil tudi ves potek snemanja glasbenega videospota. "Na začetku poklicne poti je sicer nekako najtežje pridobiti zaupanje uveljavljenih glasbenikov," pravi Niko, ki je najbolj hvaležen glasbenemu producentu Raayu, ki je v njegovem delu prepoznal potencial in mu ponudil sodelovanje.

"Naročnik mi naprej predstavi pesem in opiše svoja pričakovanja. Nato se izdela scenarij, potrebno je pridobiti tudi razna dovoljenja (npr. lokacija snemanja), priskrbeti ves material, ki se bo med snemanjem uporabljal, se povezati s stilisti, kreatorji, umetniki ličenja, pridobiti statiste (v kolikor so planirani v scenariju), določiti datum in uro pričetka snemanja (več ljudi, težje je to uskladiti)," pravi Niko in doda, da včasih za te stvari mora poskrbeti sam, včasih pa za veliko teh stvari poskrbi glasbeni izvajalec. "Ko je ta organizacijski del speljan, se lahko prične snemanje, ki se velikokrat zavleče pozno v noč oziroma traja lahko tudi po več kot 12 ur dnevno, glede na število kadrov pa tudi več dni. Ko je vse skupaj posneto sledi montaža in postprodukcijska obdelava videoposnetkov v različnih računalniških programih, odvisno od naročnika in zahtevnosti scenarija pa tudi to traja različno dolgo," zaključi Niko.

Nikojevih TOP 5:

Svetovni voditelj: ga nimam

Glasbena skupina: se ne morem opredeliti.

Knjiga: Umberto Eco, Ime rože

Kraj v Pomurju: Murska Sobota

Želja v življenju: še naprej ustvarjati s kamero

PRIPOROČAMO:

 

VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2012 ob 23:22 serta gost

      Karo legenda. uspehov polno delo ti želin;).

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2014 ob 12:22 gost

      NIKO zopet si naredil dva lepa videospota NIKI in KINGSTONOM vse čestitke Prekmurci smo ponosni da se tvoje uspešno delo nadaljuje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.