https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prva dama Mure s strani sindikatov prejela posebno »rožo«

 

Predsedstvo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je  za izjemni dosežek za enake možnosti žensk in moških podelilo priznanje roža mogota Mojci Lukančič za njeno družbeno odgovornost solastnice in delodajalke. 


Mojca Lukančič je solastnica podjetja Aha Moda, ki je na prepričevanje podjetniškega in panožnega Sindikata tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije Slovenije (STUPIS) konec leta 2011 kupilo Muro v stečaju. 

Sindikate navdušila s pogumom 

"Tvegala je in svoje premoženje in menedžersko znanje vložila v konfekcijsko industrijo Mura iz Murske Sobote v stečaju. S svojim pogumom in znanjem namerava pred propadom rešiti blagovno znamko Mura in številna delovna mesta v Pomurju. Med zaposlenimi Mure je 80 odstotkov žensk! Ena njenih prvih odločitev po nakupu Mure je bila sklenitev delovnih razmerij za nedoločen čas z zaposlenimi," so v obrazložitvi nagrade uvodoma zapisali v ZSSS. 

Lukančičeva je zgled družbeno odgovornega upravljanja podjetij

"Ali Slovenija potrebuje zgled družbeno odgovornega aktivnega lastnika in delodajalca? Pretekla leta so nas zaznamovale zgodbe o tajkunih, v katerih je zaradi ozkih osebnih interesov izginila vrsta legendarnih slovenskih podjetij in na tisoče delovnih mest," opozarjajo v ZSS. S podelitvijo letošnje rože mogote  2012 želijo opozoriti na zgled družbeno odgovornega upravljanja podjetij, ki ustvarja delovna mesta in z njimi zagotavlja delavcem in njihovim družinam socialno varnost in boljšo perspektivo. 

Mura naj postane svetovni pojem 

"Čeprav se preporod Mure šele začenja, smo se odločili tvegati in se podati v neznano. Mojci Lukančič bomo podelili rožo mogoto in držali pesti, da bo jutri blagovna znamka Mura res svetovni pojem oblačil najvišjega kakovostnega razreda, ki Pomurkam in Pomurcem omogoča delo in spodobno plačilo," so še dodali v ZSSS.

Foto: ZSSS

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2012 ob 10:07 sisy gost

      Obljubila je zaposlitve za nedoločen čas,vendar obljube ne drži saj je še vedno okrog petdeset delavcev zaposlenih za določen čas.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2012 ob 10:58 sisy odgovor gost

      Pa kaj potem če ni vseh zaposlila za nedoločen čas? Če se bodo izkazali kot pridni jih verjetno bo. Samo, da ne bo tak kot je bilo v stari Muri, ko je bilo cel kup lenuhov zaposlenih za nedoločen čas in se jih ni moglo odpustiti, ker so bile odškodnine previsoke.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.