https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Strategija digitalnega marketinga

09.03.2012 ob 11:15  

Strategijo lahko sestavimo šele, ko imamo pokriti prvi dve točki – brainstorming in raziskovanje ter proračun in opredelitev ciljev. Brez teh dveh točk ne moramo izdelati realne strategije. Pomembno je, da dobro poznamo industrijo v kateri delamo.

Pri strategiji so naše ideje organizirane in razčlenjenetaktike so jasno definirane in opredeljene s cilji, vendar morajo biti v skladu s celotno marketinško strategijo (klasično in digitalno). 

Segmentiranje

Pomemben del je segmentiranje trga glede na lokacijo, demografske lastnosti, psihografske lastnosti (stališča, potrebe, vrednote, zaznave, iskane koristi ipd.) in glede na vedenjske značilnosti. Po segmentiranju se lotimoprofiliranja segmentov (kakšna je možnost zaslužka in kakšen je potencialn tržni delež).

Foto: www.sxc.hu

Po končanem profiliranju segmentov izdelamo strategijo za vsak profiliran segment posebej. Nepotencialne segmente izločimo, pri ostalih se pa odločimo: ali bomo produkt tržili masovno ali targetirano, bomo prodajali posredno ali neporedno in ali bomo vodilni na trgu ali bomo morali povečati svojo ponudbo.

V strategijo vključimo tudi terminski plan, kako bo vaša akcija potekala od začetka do konca. Za izdelavo terminskega načrta vam priporočam uporabo programa Microsoft Project (Windows) ali iTaskX in Merlin (OS X) s katerima boste imeli jasen pregled nad celotno akcijo. Pomembno je, da definirate čisto vsako točko posebej in jo tudi časovno opredelite (z realnimi cilji seveda).

Poslovna oaza - najbolj posloven blog

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.