https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Žerjav v Lendavi o priložnostih v gospodarskem sodelovanju

Lendava, 16.03.2012 ob 8:43  

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi potekala slavnostna proslava ob madžarskem narodnem prazniku.

Madžarski narod 15. marca obeležuje spomin na marčno revolucijo iz let 1848/49, ko so si tudi Madžari izborili odpravo tlačanstva, svobodo tiska in neodvisnost.

Na odru lendavske dvorane so zbrane nagovorili namestnik predsednika Vlade Madžarske Tibor Navracsics, podpredsednik Vlade RS ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav ter predsednik Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath.

Žerjav se je v svojem nagovoru naslonil na slabe gospodarske razmere in iskanje rešitev, s katerimi se bo mogla spopasti nova slovenska vlada. Ta bo po njegovih besedah v želji po investiranju vse moči usmerila v okrepljeno črpanje sredstev iz evropskih strukturnih skladov. Izpostavil pa je tudi problematiko prebivalcev na obeh straneh slovensko-madžarske meje. Skupni sta jim predvsem gospodarska nerazvitost in brezposelnost, ključ do večje blaginje prebivalcev ob meji pa slovenski minister za gospodarstvo vidi v medsebojnem gospodarskem sodelovanju med omenjenima državama in živahnejši blagovni menjavi med njima.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2012 ob 18:02 kodila gost

      Me pa zanima, kaj dela v prvi vrsti Milči ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2012 ob 14:07 Jože gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2012 ob 14:13 jože gost

      Zanima me kdaj se bodo spomnili vsaj pol toliko, miljone SLOVANSKIH LJUDI KI SO JIH POBILI, POROPALI RASKOSALI JEDLI NJIHOVO SRCE IN PILI NJIHOVO KRI--naše prednike. Na trudih slovenskeda naroda lahko praznujejo in podpirajo luksose.slovenski delavci pa nimajo za preživetje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2012 ob 15:26 slovenec gost

      Kdaj se bo končno en politik zavzel zato, da bodo Slovenci na madžarskem imeli toliko pravic kot Madžari v Sloveniji...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.