https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Rakičan spomladi s Hrvatom in Bencakom, Odranci močnejši za Srba, Matjašeca in Vöröša

16.3.2012  

Pred začetkom spomladanskega dela prvenstva v 3. SNL-vzhod smo pogledali v tabor Rakičana in Odrancev. 


Ta vikend se pričenja spomladanski del prvenstva v 3. SNL-vzhod, v katerega v Rakičanu in Odrancih zrejo v želji po obstanku. 

Donša: Ne bo lahko, klubi v spodanjem delu lestvice so se okrepili 

Nogometaši Rakičana, ki so jesenski del prvenstva 3. SNL-vzhod končali na 13. (predzadnjem) mestu, so s pripravami zadovoljni. "V teh zimskih razmerah smo uporabljali telovadnico in igrišče z umetno travo v Murski Soboti," pravi Roman Donša, tehnični vodja ekipe. Sezono, dodaja Donša, želijo končati na mestu, ki bo prinašalo obstanek.  "Kar pa ne bo lahko, saj so se vsi klubi v spodnjem delu lestvice okrepili. Skratka šli bomo iz tekme v tekmo in poizkušali iztržiti čim več točk, da se bomo na koncu veselili tega, kar smo si zadali v klubu," zaključuje Donša.

Štirje porazi, dva remija in tri zmage

Nogometaši Rakičana so med pripravami sicer odigrali devet tekem. Izgubili so z Muro 05 (8:0), Turniščem (3:2), Podvinci (2:0) in Beltinci (2:1), medtem ko so remizirali s Hotizo (1:1) in mladinci Mure 05 (1:1). Zmage so zabeležili proti Dobrovniku (4:2), Ljutomeru (3:1) in Bakovcev (5:0). 

Prihodi in odhodi ...

Rakičan so v minulem pripravljanem obdobju okerpili Mišo Palfi iz Hrvaške, Uroš Kerec (prej Beltinci), Denis Kežmah (prej Ižakovci) in Alen Bencak, ki je iz Mure 05 prišel kot posojen igralec. 

Klub so zapustili Danijel Frćko (Serdica), Marko Bagari, ki je odšel na posojo k Šalovcem, Matej Vinkovič (konec posoje iz Veržeja) in Boštjan Kupčič, ki je zaključil kariero. 

Nogometaši Rakičana se bodo v 17. krogu prvenstva to nedeljo na domačem terenu pomerili z Malečnikom.

 

V taboru Odrancev ciljajo na sredino lestvice

Nogometaši Odrancev (trenutno so na 12. mestu) so po besedah predsednika Branka Ferenčaka priprave opravili po zastavljeni poti. "Na začetku nam je malo nagajalo vreme, ampak je ekipa kljub trenirala na prostem in tako pridobivala na moči in samozavesti. Moram pohvaliti trenerski dvojec Kozic Štefan in Krauthaker Jože, ki sta v spomladanskem delu prevzela treniranje odranske ekipe in dobro opravljata svoje delo. Z rezultati prijateljskih tekem sem zadovoljen, tukaj sta trenerja poskušala z različnimi kombinacijami, ki bodo v prvenstvu še kako prav prišle. Ekipe s katerimi smo se pomerili, so kvalitetne, in mislim, da je ekipa Odrancev dokazala, da bo v spomladanskem delu konkurenčejša kot jeseni," meni predsednik Odrancev. Dodaja, da je v ekipi ogromno pozitivne energije in ekipnega duha.

Želeli so igralce iz tujine, toda ...

A vendarle ne gre vse po maslu. "Zimski prestopni rok pa je poglavje zase, kot že splošno znano, je  s prestopi v zimskem prestonem roku težava, poskušali smo marsikaj, tudi z igralci iz tujine, ki so bili del priprav pri nas, vendar do dogovora iz različnih vzrokov ni prišlo.Kljub temu pa smo se okrepili z nekaj kvalitetnimi igralci iz prve lige (Matjašec, Vöroš iz Nafte in Sreš dvojna reg. iz Mure 05), iz tujine (Pejčič) in vrnitev igralcev iz posoje (Kociper) in upam, da bodo ti igralci izpolnili naša pričakovanja," dodaja Ferenčak. 

Pričakovanja so spomladi večja

Odranski predsednik od spomladanskega dela sezone pričakuje, da si bodo igralci čimprej zagotovili dovolj točk, ki bodo pomenile obstanek v ligi. "Pričakovanja so seveda večja, upam na uvrstitev v sredino lestvice, in vem, da si ekipa Odrancev to tudi zasluži. Upam samo, da nas ne bo spremljala smola, kot nas je v jesenskem delu, kjer nam kljub dobri igri rezultat ni šel na roko. Pustimo, kar je bilo, vse sile so uprte v prihodnost. S podporo naših zvestih navijačev, sponzorjev in lokalne skupnosti, vem, da nam uspeh ne more uiti iz rok," optimistično v nadaljevanje sezone zre Ferenčak.

Dva poraza, štirje remiji, štiri zmage

Odranski nogometaši so v pripravljanem obdobju odigrali deset prijateljskih tekem. Izgubili so z Nafto (3:0 in 3:2), remizirali z mladinci Mure 05 (0:0), Beltinci (3:3), Polano (0:0) in Bistrico (1:1), zmagali pa proti Gančanom (10:5), Hodošu (12:0), Ljutomeru (2:0) in Turnišču (0:2). 

Prihodi in odhodi ...

V zimskem prestopnem roku so vrste Odrancev okrepili Aleksandar Pejčič (FK Napredak-Markova, Srbija), Leon Sreš (Mura 05 – dvojna registracija), Nino Vöroš ( Nafta Lendava), Bojan Matjašec (Nafta Lendava) in Sašo Kociper, ki se je vrnil iz posoje v Dobrovniku. Klub so zapustili Danijel Raduha (Črenšovci), Denis Dugonjič (Gančani), Nino Dirnbek (Nafta Lendava) in Robert Kocet (Panonija Gaberje).

Odrance v 17. krogu prvenstva v nedeljo čaka prekmurski derbi, saj odhajajo na Grad.

Razpored tekem pomurskih tretjeligašev ta vikend:

Sobota, 17. 3. 2012 ob 15. uri:

NK Tehnostroj Veržej : NK Kovinar Štore

NK Paloma : NK Tromejnik G-Kalamar

NK Aha Emmi Bistrica : NK Čarda

 

Nedelja, 18. 3. 2012 ob 10.30 uri:

NK Rakičan : NK Malečnik

Ob 15. uri:

NK Grad : NK Odranci

 

POM-NOGOMET tudi spomladi na Pomurec.com!

Tudi v spomladanskem delu prvenstva bomo na Pomurec.com vsak vikend spremljali tekme pomurskih nižjeligašev. Vsako nedeljo zvečer boste tako seznanjeni s podrobnostmi s tekem pomurskih nižjeligašev, prav tako bomo vsak vikend s tekem pripravljali fotoreportaže. Vabljeni k spremljanju POM-NOGOMETA na Pomurec.com tudi spomladi ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2012 ob 13:18 rakhican gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2012 ob 13:19 rakhican gost

      rakičan do neba :)!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2012 ob 15:46 ur.sk.a. gost

      To to! :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2012 ob 18:01 rakičanec gost

      želim da obstaneta in rakičan in odranci v 3.Slovenski Nogometni Ligi - VZHOD , pa čim več zmag rakičana.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2012 ob 20:21 gost

      TOČNO TAKO,KAJTI NA TEH PREKMURSKIH DERBIJIH SE ZBERE VEČ GLEDALCEV KOT MARSIKJE V PRVI LIGI!ZATO PA RAKIČAN IN ODRANCI NAPREJ V NOVE ZMAGE!LP

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.03.2012 ob 11:07 gost

      ukinit to seljačko ligo..sami debeluhi špilajo v tej ligi..

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2012 ob 15:20 gost

      sploj znaš zakoj so vsi tej manekeni proti tebi,malo se pogledni v ogledalo pa pazi ka ne pouči

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.