https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski Vrtičkarji s stojnico v pravo smer

Murska Sobota, 19.03.2012 ob 15:00  

Pomurska iniciativa samooskrbe Vrtičkarji se je s svojo stojnico predstavila že v BTC-ju Murska Sobota. Pobudnik stojnice Vrtičkarjev je Zavod Ekokultura Lendava, ki napoveduje še več takih dogodkov, in sicer izmenično v Murski Soboti in Lendavi. Naslednji tak dogodek bo 31. 3. 2012 v Lendavi.


Pomurski Vrtičkarji s pomočjo donacij, ki so jim namenili Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z. in Zavarovalnica Maribor d.d. na pobudo Zavoda Ekokultura Lendava prirejajo stojnice, na katerih se izvajajo posamični družabni in promocijski dogodki ob sobotah dopoldan v Murski Soboti in Lendavi. Na stojnicah se tako družijo Vrtičkarji in vsi ljudje dobre volje, ki ob tem izmenjujejo mnenja, izkušnje, znanje, doma pa okušajo pridelano hrano in pijačo vrtičkarjev ter izdelke pomurskih ponudnikov.

Iniciativa Vrtičkarjev skrbi za medsebojno povezovanje in komuniciranje med Vrtičkarji, program Iniciative pa zajema organizirano izmenjavo pridelkov, izvedbo delavnic in predavanj za izmenjavo znanja, dobrih praks ter tudi sadik in semen.

Pričakovanja Vrtičkarjev so velika, tako se želijo:
- zagotoviti zdravo pridelano hrano na domačem krožniku,
- poznati izvor in način pridelave hrane,
- zagotoviti pester izbor sezonskega sadja in zelenjave, domačih izdelkov ter ozimnice,
- prihraniti pri izdatkih za hrano,
- bolje izkoristiti obstoječi domači sadovnjak, vrt in/ali njivo
- še bolj osmisliti vloženi trud, znanje in čas na vrtu
- dati večji pomen ekološki in domači pridelavi
- izmenjati izkušnje in znanje glede obdelave vrta, pridelave živi …
- izmenjavati semena, sadike
- podpirati že obstoječe ponudnike domačih izdelkov
- podpirati tradicionalno domačo obrt in rokodelstvo



Za obisk in druženje z Vrtičkarji ni potrebnega članstva Iniciative Vrtičkarjev, lahko pa na samih stojnicah pridobite informacije, kako to postati in kakšen je njihov skupen cilj. Pristopna izjava je povsem neobvezujoča in brezplačna, služi pa transparentnemu mreženju ljudi, ki so že vrtičkarji ali bi to zgolj radi postali.

Pobudnik stojnice Vrtičkarjev je Zavod Ekokultura Lendava napoveduje še več takih dogodkov, in sicer izmenično v Murski Soboti in Lendavi. Tako se Vrtičkarjem lahko pridružite na naslednji stojnici, ki bo 31. 3. 2012 v Lendavi.

Več informacij dostopnih na: www.zelenimedij.si.

več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija