https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Danes začetek sojenja domnevno podkupljivemu murskosoboškemu tožilcu

Maribor, 20.03.2012 ob 9:41  

Na mariborskem okrožnem sodišču se danes začenja sojenje nekdanjemu murskosoboškemu tožilcu Robertu Stojku, ki je bil novembra 2010 prijet pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine.


Čeprav je uvodna glavna obravnava zaradi zdravstvenih težav Stojka že dvakrat odpadla, njegov odvetnik Igor Vinčec zagotavlja, da bo tokrat prišel na sodišče.

Foto: MMC RTV SLO

Specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za primere, v katere so vpleteni tožilci, Stojka bremeni, da je kot nekdanji tožilec enemu od obtoženih v kazenski zadevi poneverjanja kopaliških vstopnic za Terme 3000 Boštjanu Sercu obljubljal pomoč do oprostilne sodbe v zameno za posojilo. Serec mu je 4. novembra 2010 prinesel 25.000 evrov, a je šlo za denar policije, saj so bili v celotno akcijo vključeni kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada.

Stojko naj bi bil zasvojen z igrami na srečo, zato pa tudi precej zadolžen. Kmalu po prijetju, priprt je bil dva tedna, je Stojko na vlado naslovil pisno izjavo, da se odpoveduje službi državnega tožilca, funkcija pa mu je nato prenehala z 9. novembrom 2010. Stojko naj bi sicer pred časom zaradi psihične stiske poiskal tudi ustrezno psihosocialno pomoč. 

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.