https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pomurski nogometni sodniki bodo odslej zaslužili več

20.3.2012  

Spomladanski del tekmovanje v Pomurski nogometni ligi se prične s 15. krogom to soboto. 

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava, ki ima podporo murskosoboških stanovskih kolegov, je na MNZ Lendavo naslovila pred časom naslovilo zahtevo za povišanje sodniških taks Pomurske nogometne lige v višini 11,4 % z 14. krogom, ter za povišanje sodniških taks v MNL Lendava za 11,3 %. Zaradi zahtev sodnikov po povišici je minuli vikend odpadel 14. krog prvenstva v PNL in MNZ Lendava, ker sodniki niso želeli soditi.

Na podlagi sklepov Izvršnih odborov MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava na korespondenčnih sejah so se včeraj vendarle dogovorili. Tako so uskladili sodniško-delegatske stroške. Tako je neto višina taks naslednja:  

- glavni sodnik    57,00 EUR

- 1. pomočnik     43,00 EUR

- 2. pomočnik     43,00 EUR

- delegat            43,00 EUR 

Odpovedani 14. krog Pomurske nogometne lige se bo odigral v sredo, 02.05.2012. 

Jim bodo zdaj sledili še murskosoboški sodniki?

Ne bi bilo nič čudnega, če bi v kratkem povišico zahtevali še v Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murska Sobota, podporo pa bi jim vrnili lendavski sodniki. Če se bo to res zgodilo, bo pokazal čas ...

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2012 ob 10:21 nogometaš gost

      končno so se zgučali... Idemo špilat...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2012 ob 10:34 foo gost

      52 evrov za glavnoga sodnika? lipou vas prosen, pa ka tej delajo sojenje naj majo rajši na nivoji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2012 ob 11:02 heh gost

      Saka jim čast hehe

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2012 ob 12:50 gost

      bedaki bodo tisti, ki bodo "sodnikom" dali denar..ukinit vse skupaj..naj sodijo trenerji ali pa igralci..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2012 ob 13:00 REALIST gost

      Dragi ljudje, pa ti niso normalni. Tak denar za njihovo delo je katastrofa. Naj se malo primerjajo z košarkarji in odbojkarji. Toliko ne zasluži sodnik na 2.državni ligi noben sodnik.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2012 ob 13:03 gledalec gost

      Nivo sojenja je približno na nivoju kvalitete igralcov oz. igre in to je dejstvo. V nogometu so športniki boljše plačani kot v drugih športih in podobno je očitno pri sojenju. S tem je treba živeti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2012 ob 15:09 dede gost

      Prvič je ta tarifa, ki jo zdaj kasirajo dosti prevelika. Za to mora delavec v proizvodnji dva dni delat.(mislim na eno osebo) Drugič-ta denar dobijo na golo roko.KJE GA PRIKAŽEJO, PLAČAJO DAVEK OD TEGA???malo verjetno. Tretjič- Zakaj rabimo delegata? Da tam 2 uri na klopi sedi, na koncu pa mu moraš pisat zapisnik, ker on ne ve z računalnikom delat. TO KAR POČNE ZVEZA IN PA SODNIKI, JE ZA MENE GULJENJE KLUBOV.!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.03.2012 ob 15:12 gost - žerjav gost

      20 eur maximalno pa kokto plus sendvič če de dobro sodil

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.03.2012 ob 15:58 jonie gost

      O majke jin, kak oni lejko zdignejo sodniške takse , so se sploj obrnole na klube? saj tak ali tak jin plačuvlejo klubi po tekmi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.03.2012 ob 18:42 Devil gost

      Glede na to, ka je nogomet nekak najbole popularna igra pri nas ( prekmurje) oz je največ zanimanja je po mojen čist prav. Edino mogli bi primejrati zdaj z drugimi zvezami sodnikov! pa mislin ka še itak majo najnižjo takšo!!! pa še nekaj nešče je omeno se mi zdi ka dede glej tisti delavec te naj ide tudi za sodnika pa de dobo tou ka de ščeu al pa naj ide za delegata pa de on tudi samo tan sedo pa de doubo keš!!! dede malo bedarije kvasiš! ne guči če nevejš!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.03.2012 ob 21:14 llllll gost

      Sodniške takse so napram drugim MNZ najnižje v SLO. Ker je bil ta sklep sprejeti na sejah MNZ MS in MNZ Lendava, so to potrdili tudi klubi, očitno. Nogometni sodnik ni profesionalni posel in vsak izmed njih opravlja delo po običajnem 8-urnem (ali več) delovniku, medtem ko to opravlja predvsem iz veselja (ne pozabit, da sodniki 2x tedensko organizirano trenirajo + tekme za vikend (da se ne omenja izobraževalnih seminarjev), ko ostali počivamo). Potni stroški niso plačani (razen če se gre čez 100km, se mi zdi), po zakonu pa je bilo možno plačati nekih 400€, ampak se s spremembo zakona ta vsota sedaj znižuje na nekje 50€ (tisti, ki spremlja novice, ve). Sicer pa tako ali tako se vse več plačil vrši na TRR.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.03.2012 ob 8:10 dede gost

      G.Devil, malo poglej onkraj v avstrijo v nižje lige, pa boš videl kakšni sodniški sistem imajo tam, pa potem se lahko meniva kdo govori bedarije. Sam sem ingral in igram nogomet že 25 let, tak da pomojem če nisi v isti situaciji bolj malo veš o vsem skupaj. Drži da oni imajo seminarje, drži da trenirajo, da pa žrtvujejo svoj prosti čas pa ne drži, saj ga ne žrtvujejo zastonj kot večina igralcev v teh nižjih ligah. ŠE ENKRAT POVDARJAM DA NIMAM NIČ PROTI PLAČILOM SODNIKOV. IMAM PA PROTI NA KAKŠEN NAČIN SE JIM PLAČUJE (NA ROKO). V vseh ligah od pomurske lige dol je tako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.