https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Balažic, Semler, Buzeti in Apatič v srcu še vedno nosijo Muro

20.3.2012  

Pomurski nogometaši, ki si kruh služijo izven rodne pokrajine, so za Pomurec.com spregovorili o svojih igrah, počutju v mestih, kjer igrajo, in možnostih prestopa v Muro 05. 


Tadej Apatič, NK Domžale 

Levi bočni branilec, ki že sedmo leto nastopa v dresu Domžal, pravi, da z dosedanjim delom prvenstva ni zadovoljen. "Zavedamo se, da imamo veliko bolj kvalitetno moštvo, kot kaže stanje na lestvici. Razlogov za nastalo situacijo je več, zagotovo pa so eden izmed glavnih poškodbe, ki so nas pestile v jesenskem delu prvenstva," svoje vtise o igrah v zadnjem obdobju pojasnjuje 24-letnik. Apatič dodaja, da se je po slovesu iz rodnega Prekmurja zdaj že povsem navadil na življenje v Domžalah. "Pri tem vprašanju lahko lahko govorim le v presežkih."

Želja je tujina 

Pogodbo z Domžalami ima do konca sezone 2012/13, v prihodnosti pa si želi zaigrati v tujini. "Tudi leta so pravšnja za to. V preteklosti so bile nekatere stvari že zelo blizu, na koncu je vedno zmanjkalo nekaj malega, da se prestop n realiziral. Verjamem,  da bo po koncu te sezone ali pa do konca tega leta povrnjeno vse to, kar prej ni bilo in da bom naredil korak naprej v svoji karieri," pojasnjuje Apa, kot ga kličejo soigralci. 

"Če bi imel možnost igrati v »urejeni« Muri 05, ne bi okleval"

O možnosti, da bi v bližnji prihodnosti zaigral za Muro 05, pa pravi: "Vsekakor bi bilo nekaj najlepšega zaigrati za klub iz mojega okolja. Nikoli ne izključujem možnosti vrnitve v Muro. Čeprav ni moj matični klub, vseeno obstajajo lepi spomini na ta del kariere, ko sem branil barve Mure. In če bi se stanje izboljšalo do te mere, kot so recimo trenutne razmere v Domžalah, in bi se mi ponudila možnost zaigrati za Muro, vsekakor ne bi okleval."

Borut Semler, Akzhaik (Kazahstan) 

27-letni Semler, nekdaj veliki up slovenskega nogometa, si trenutno kruh služi daleč stran od doma. V letošnji sezoni je prestopil v vrste kazahstanskega Akzhaika, ki se nahaja na severu države in meji na Rusijo. Prvenstvo se je začelo pred dvema tednoma in traja do novembra. Semler je tudi lani branil barve kazahstanske ekipe, saj je nastopal za Kaysar. Na trinajstih tekmah je nosil tudi kapetanski trak. In njegov izkupiček v lanski sezoni? Na 28. tekmah je dosegel dva gola in zabeležil še 12 asistenc za gol. 

"Življenje v Kazahstanu je resnično drugačno, zato je potrebno nekaj časa, da se navadiš. Pozimi so temperature tudi do -35 stopinj, poleti pa do +50," življenjske razmere opisuje Semler. Zaradi velikih razdalj med kraji, na gostujoče tekme s klubom potujejo z avionom. "Nekatera potovanja trajajo tudi po pet ur, pri tem pa seveda še naletimo na velike temperaturne razlike v posameznih krajih, tako da je kar pestro." 

Mura ostaja v njegovem srcu

Zaradi nizkih temperatur se kazahstanske ekipe na sezono dva meseca pripravljajo v Turčiji, pogodbe pa igralci podpisujejo za večinoma eno leto. Njegova se tako izteče novembra letos. Možnosti, da bi se kdaj (še) vrnil na Fazanerijo v dresu Mure 05, obstajajo, pravi Semler. "Mura je klub, v katerem sem odraščal in se naučil prvih korakov in šole nogometa. Tako da bi si kot verjetno vsak bivši igralec Mure, želel, da, če ne prej, pa da vsaj končam nogometno kariero na Fazaneriji. Mura je bila in bo vedno v mojem srcu."

Gregor Balažic, FC Karpaty (Ukrajina)

24-letni Balažic, ki je pred leti igral tudi v španskem Espanyolu in portugalski Benfici, trenutno igra za ukrajinski Karpaty. Z letošnjim potekom sezone ni zadovoljen. "Trenutno s klubom kotiramo na nezavidljivem spodnjem delu lestvice, upamo pa seveda na lep razplet v spomladanskem delu tekmovanja. S svojimi igrami sem dokaj zadovoljen, vendar pa v nogometu zmeraj obstajajo še rezerve, tako pri posamezniku kot pri celotni ekipi."

V Ukrajini biva s svojo punco Lili, mesto, kjer živita, pa Balažic opisuje kot arhitekturni presežek. "Je tudi zelo živahno, tako da nimava nobenih težav, pravzaprav sva se celo zelo lepo privadila," dodaja 24-letnik. Pogodbo s klubom ima do leta 2015, a njegovi cilji v bližnji prihodnosti so, kot pravi, "iti stopničko višje".

"Mura 05? Nikoli ne veš, kje boš pristal, ko boš malo ostarel ..."

In možnost, da bi še kdaj oblekel dres Mure 05? "Trenutno sem v Ukrajini zadovoljen, cilji so torej, kot sem omeniil, še višji, nikoli pa se ne ve, kje človek pristane, ko malo ostari," v smehu dodaja Balažic.

Rok Buzeti, ND HIT Gorica 

"Z letošnjim potekom sezone mojega kluba sem zelo zadovoljen, saj se nahajamo na mestu, ki vodi v evropska tekmovanja, kar je tudi eden izmed naših ciljev. Imamo lepo prednost pred zasledovalci in upam, da nam jo bo v prihajajočih tekmah uspelo zadržati, mogoče še povečati," svoje občutke o letošnji sezoni opisuje 24-letnik iz Bakovcev. 

Tudi s svojimi igrami v tej sezoni, v kateri je zaradi poškodbe sicer odigral le deset tekem, je zadovoljen. "Prejšnjo jesen sem staknil ne tako nedolžno poškodbo gležnja, kar je pomenilo dva meseca odsotnosti. Na srečo je poškodba stvar preteklosti in spet se lahko mirno osredotočim na čim boljše igranje za Gorico."

Življenje v Novi Gorici ni kaj preveč razburljivo

Nad Novo Gorico kot mestom sicer ni preveč navdušen. "Nova Gorica je dokaj mirno mesto, ki slovi predvsem po igralništvu. Ne dogaja se prav veliko, razen ob vikendih, ko goriške kazinoje preplavijo predvsem Italijani. Sam nad samim mestom nisem najbolj navdušen, čeprav je lepo in urejeno. Najbolj mi ustreza ugodno podnebje oz. vreme, razen ko piha burja, ki zna povzročit nemalo preglavic in odpihniti kakšen trening, dva."

Pogodba ga z Gorico veže do konca maja 2015. "Kot vsepovsod drugje, se je tudi v našem klubu pojavila manjša kriza, tako da težko povem, kaj se bo zgodilo po koncu te sezone. Z vodilnimi v klubu sem se že pogovarjal, kako in kaj naprej. Sam menim, da smo blizu dogovoru, ki bo dober tako za mene kot za klub. Kaj več ne morem povedati."

"Sem otrok Mure in želja po igranju na Fazaneriji je vedno prisotna"

Tudi Buzeti je še vedno navezan na obdobje, ko je branil barve Mure. "Sem otrok Mure in v meni je vedno prisotna želja za igranje na Fazaneriji, predvsem zaradi fantastičnih navijačev. Na Muro imam lepe spomine, čeprav so se pri mojem odhodu dogajale stvari, ki me niso prikazale v najlepši luči. Škoda, da ljudjem takrat ni bila podana resnična zgodba. No, kar je bilo je bilo. V glavnem, neznansko se veselim gostovanja Gorice v Murski Soboti in upam, da tokrat pridem zdrav na Fazanerijo," še dodaja 24-letni Prekmurec na delu v Novi Gorici. 

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2012 ob 18:06 gringo gost

      Topič evo ti okrepitev za naslednjo evrospko sezono, pa še kakšen napadalec in smo pred mariboron.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2012 ob 19:05 skin_11 gost

      Naslednjo leto je Mura v 5. ligi zaradi tega ker ne bodo prestali licenciranja, ki se b ozgodil čez dva tedna

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2012 ob 20:09 gost

      skini-že pa tij-veleum......................

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2012 ob 20:18 gost

      Vsi so oni z srcem v Muri, a z denarnico in žepon pa v klubih kjer igrajo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2012 ob 20:20 ?? gost

      -, ti pa delaš za kruh pa coca colo nej?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2012 ob 20:43 stane gost

      še enoga tujca pripelajo pa do za par let brez pejnez

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2012 ob 21:10 gost

      sami jaki talenti ojojoj,vsi štirje nej za enoga,pojge lopato v roke....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.03.2012 ob 22:58 nekdo gost

      V srcu bodo nosili tisti klub, ki jim bo več plačal!! Pa ne se sprenevedat z nekšo Muro 05 lol ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2012 ob 7:49 žoga gost

      dobre so tej dečke svaka jin čast!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.03.2012 ob 8:32 gost

      Spomnite se samo na kakšen način sta odšla Buzeti in Semler..pa ne mi tu pisat o neki ljubezni do Mure, saj nismo deca, če pa že fudbalere spitavlete takšne glupost, je normalno ka vam nedu kaj slabuga pravili..spomnite se tudi, kaj so Semlerju in njegovemu očetu vse nej kričali navijači na tekmah..zdaj pa s takimi naprej hodite, pišite raje, kak de letos kaj s pridelavo krompirja...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.03.2012 ob 15:58 abi gost

      za napadalca nega pejnez ka on nede mogo zadosti kradnot

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.03.2012 ob 16:05 abi gost

      haj tej izgubljeni klub odjavijo pa naj fazane gojijo Ka de narod kaj meu .toga se nega v okolici sobete TAK JE TOU SE VKRADNJENO . NOGOMET HAHA "TOPIC "CE JE TAKSI FUDBALER BIL PA TELKO PEJNEZE SLÜJZO KA JE MOGO V SOBOTO SE DELAT PRIJTI, VAJ TEJ PEJNEZI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.03.2012 ob 20:19 gogi gost

      ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.03.2012 ob 20:22 miroslav topič gost

      ka razpravlete od fuzbala če pa nemate pojma mudrijaši eni...pa topič sploh neje fuzbala špilo ti "abi" al ka si že;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.