https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerska županja in Radio Maxi na bojni nogi, Karbova jim je prepovedala snemanje seje

Ljutomer, 21.03.2012 ob 9:34  

Na včerajšnji 12. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer županja Olga Karba ni dovolila zvočnega in slikovnega beleženja seje Radiu Maxi.

Včeraj je v Ljutomeru potekala 12. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji je županja mag. Olga Karba uvodoma zahtevala, da se iz sejne sobe, kjer je potekala seja, odstrani snemalna naprava Radia Maxi. Snemanja omenjenemu mediju po njenih besedah naj ne bi dovolila zaradi neobjektivnega in pristranskega poročanja o dogajanju na zadnji seji s strani Radia Maxi ter njihovega pisma, v katerem ji sporočajo, da je zaradi dejstva, ker jim v času svojega županovanja ni uspela zagotoviti nobenih sredstev za delovanje njihovega radia, ne bodo več ščitili, podpirali in volili. Karbova ob tem pravi: "Sama pa lahko povem, da se ne bom pustila izsiljevati." Snemanje posameznih delov seje se sicer dovoli po predhodni zahtevi po tem.

Po odstranitvi snemalne naprave Radia Maxi, je Občinski svet sprejel dnevni red seje, ki so ga pred dvema tednoma zavrgli. Sprejeti so bili naslednji sklepi: Odlok o določitvah plovnega režima na reki Muri na območju občine Ljutomer, Odlok o ustanovitvi razvojnega sveta Pomurske regije po skrajšanem postopku, Odlok o oskrbi s toplotno energijo na območju občine Ljutomer, Odlok o javni razsvetljavi na območju občine Ljutomer in Odlok o krajevnih skupnostih v občini Ljutomer.

Potrjen je bil Sklep o pristopu k soustanoviteljstvu Ustanove Dr. Šiftarjeve fundacije, s katerim Občina kot soustanoviteljica prispeva 1.000 evrov, prav tako pa tudi Lista kandidatov za volitve članov Razvojnega sveta Pomurske regije, na kateri je tudi županja Karba. Zavrnili so Odlok o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Ljutomer, ki naj bi bil izpeljan po skrajšanem postopku, namesto tega je bil podan predlog o dvofaznem postopku.

Na seji so potrdili Branka Žnidariča kot direktorja ŠIM Ljutomer ter Brigito Honjik za ravnateljico OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in Bredo Žunič za ravnateljico OŠ Mala Nedelja, izbrali pa so predstavnike, ki bodo Občino zastopali v Svetu Vrtca Ljutomer, Svetu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in Svetu Zdravstvenega doma Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2012 ob 11:36 Data gost

      Medijska cenzura ala karba , svhašta..

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2012 ob 11:39 reKo gost

      Očitno bi eni radi funkcionireli po starih partijskih metodah pa tude maxi nemre živeti od občinskih pejnaz,taka oboji se malo smirite

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2012 ob 13:52 gost

      Najboljša hrvaška radijska postaja zašla v težave??

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2012 ob 16:32 gost

      Županja je na prejšnji in tudi na tej seji hotela podrediti občinske svetnike, sedaj pa se spravlja na lokalni medij. Kdo bo naslednji? Resnica o denarju pa je čisto drugačna. Če pogledaš seje je jasno, da ljutomerska županja sploh nima več podpore, zato je verjetno res kaj narobe z njenim načinom vladanja.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2012 ob 21:56 sol gost

      ne maram radija maxi, tan so čudni pa majo čudne posle pa čudni program tak ka nej čudno ka jih na občini nočejo, naj se na maxiji pošlihtajo

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.03.2012 ob 21:58 muca maca gost

      kjer se pojavi maxi, tam nastajajo težave

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.03.2012 ob 22:21 ex gost

      Županja je pred volitvami vsega polno obljubljana, pa naj se tegs tudi drži. Da ne napišem kaj je obljubljala tistim ki so jo pred volitvami podpirali. Kaj pa je van Maxi nareda slabega, saj pa je knof za obrniti. Očitno ste klan županje, dobro da sploh kdo vuple kaj po radiji povedati, pa keri koli radio bi to bija. Kakšne čudne posle majo tam? Kje pa je maxi nareda težave? Očitno je za prleke vse drugo boljše kak kaj domačega...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.03.2012 ob 23:28 gost

      Kakšen medij je Pomurec.com ? Če je Administrator pravi izbriši te butaste komentarje, pravzaprav vse. Po tem se kaže slovenska kultura. To nikomur ne služi. LP

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2012 ob 23:57 nekdo gost

      Admin ne rabi ničesar brisati. Tudi na Lendavainfo se ne briše, in upam da se tudi na Pomurcu ne bo. In tak je vredu. naj ljudje pred zagonom jezika vklopijo možgane, pa lahko administratorji tipko "briši" izbrišejo ;)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.03.2012 ob 8:11 kodila gost

      Nekaj podobnega je v Lendavi. Tudi tam župan ne "dovoli", oz. noče, da bi se seje snemale.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. denom
      22.03.2012 ob 10:44 denom

      no ja..sem imel priložnost delati in z županjo in z radio maxijem..županja ima "polna usta besed". Vse ti bo obljubla ampak ko je treba nekaj narediti potem rep med noge. Po cele dneve je na "sestankih" potem pa jo vidiš non stop pri Mački na pijači z nekom "pomembnim". Pač je mislila kak bo ona zdaj vodila vse skupaj vbistvu pa vsi tisti ki so jo financirali zdaj vodijo njo in mora delati tak kak ji rečejo. Tak da nič ni boljša od prejšnjega - Jurše. Radio Maxi (oz. direktor) pa je cel čas tak lepo lezel v r*t županji da je meni celo bilo nerodno ko so letali za njo po mestu "Olgica Olgica, kje si naša Olgica, boš nam dala intervju?". Beda od bede.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.03.2012 ob 21:49 gost

      Ali je to napisal anonimni novinar, nikjer ni navedenega avtorja? Ko en medij piše o drugem mediju, to je pa zadnje o profesionalizmu... Očitno se res za denar vse naredi. Je ta prispevek plačan in od kod? LP, Marjan

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.03.2012 ob 11:32 mojzes gost

      V Ljutomeru eni mislijo, da smo v SSSR ali rajni Jugislaviji. Nastop nekaterih je na ravni Stalina. Ni zaželjeno misliti s svojo glavo, ni zaželjeno lastno mnenje, odstranitev kamer lokalnega medija pa je BOLANO dejanje.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.03.2012 ob 13:41 Glavca gost

      Ta lokalni medij je podaljšana roka poslanca Jurše...

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.03.2012 ob 22:19 Glavca 2 gost

      Kaj pa ima zdaj poslanec Jurša s tem veze,niti kandidiral ne bo več. Ne piši takih bedarij,če nimaš pojma za kaj se gre.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.03.2012 ob 10:05 Glavca gost

      Dobro, da imamo takšo zakonodajo, ka Jurša nemre sideti na dveh stolih. V lotmerki je Desus fejst močen pa jih fejst moti ka nimajo župansega stola po kontrolo!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.