https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Deskanje po peščenih sipinah v Peruju

Peru, 22.3.2012  

Ko razmišljamo o Peruju se nam pred očmi slika predvsem podoba Machu Picchuja, ki je seveda največja znamenitost te južno ameriške države. A Peru zraven tega ponuja se veliko drugih zanimivosti in kot dokaz naj služi oaza Huacachina, ki se nahaja kakih 6 ur vožnje  južno od prestolnice Lime.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Oaza se nahaja v neposredni bližini mesta Ica. Peščene sipine obdajo majhno naravno jezero, ob nabrežju katerega se nahaja majhno število hotelčkov z bazeni, kjer lahko tudi prenočite. Glavna atrakcija Huacachine, pa je sigurno vratolomna vožnja po pesku z Buggyiji (domače proizvodnje). Da bi doživetje bilo še večje, lahko izberete tudi deskanje po sipinah.

Kombinacija obeh je res pravi adrenalinski paket  v prekrasnem puščavskem okolju. Na poti nisem srečal nikogar, ki ne bi bil navdušen nad oazo in dogajanjem v okolici. Definitivno je to stvar, ki jo ob obisku Peruja ne smete izpustiti. Risbo oaze najdete tudi na hrbtni strani bankovca za 50 solov.

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2012 ob 5:31 kukec gost

      ka pa vlečnice? peške gor???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.