https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Niko Karo v Dornavi z April posnel videospot

23.03.2012 ob 9:17  

Domžalčanka April je v Dvorcu Dornava svoj prvi videospot za pesem I'd like to (my FB song) posnela tudi s pomočjo Prekmurcev. Za scenarij in snemanje je poskrbel Niko Karo, v vlogi vizažista pa se je znašel tudi Denis Maček.


Prvi videospot pevke April je zagotovo novost na slovenski glasbeni sceni, "saj je scenarij zastavljen drugače, kot smo ga bili vajeni v slovenskih videospotih do sedaj", zagotavlja prekmurski režiser Niko Karo, ki je scenarij sestavil skupaj s pevko April in njenim glasbenim producentom ter managerjem Raayem. "Videospot simbolično govori o tem, da April pristane v bolnišnici zaradi prevelike uporabe spletnih omrežij, kot je Facebook, s čim pa se danes spopada vse več mladih, saj izgubljamo stik z zunanjim svetom," doda Niko.

"Pri snemanju videospota za pesem I'd like to (my FB song), ki je nastal v začetku februarja v Dvorcu Dornava, in sicer za slovensko ter angleško različico pesmi, je sodelovalo veliko ljudi, med drugim vizažista Emperatrizz in Prekmurec Denis Maček, v vlogi "novodobnih sester" sta se preizkusili Sara in Lara Slekovec, priznani hrvaški oblikovalec Zoran Aragović in Vesna Mirtelj, Maja Sonc, Katja Škofič ter Sara in Lara se preizkušajo v vlogi plesalk, v vlogo pacientk pa sta se vživele Daša Kardoš in Nuša Grah. Pri montaži smo zaradi naknadne rahle spremembe nastale posnetke nekoliko omejili," pove Niko, ki se zahvaljuje Franciju Zagoršaku in županu Dornave, ki so omogočili snemanje v Dvorcu Dornava.

Iskali so zapuščen dvorec

"Veliko ljudi si je napačno razlagalo lokacijo snemanja (bivši Zavod za usposabljanje, delo in varstvo), naš namen ni bil prikazovati česarkoli v povezavi z Zavodom, ki je dolga leta imel prostore v Dvorcu Dornava, temveč smo iskali zapuščen dvorec/grad, kjer je bil dostop do elektrike in primerni prostori. Zgodba s takim scenarijem bi tako lahko bila posneta kjerkoli a smo veseli, da smo imeli možnost snemati v tako čudovitem kraju in nekdaj tako veličastnem dvorcu," pove prekmurski režiser.

Niko, ki se mu je najbolj vtisnila v spomin scena, ko so April v spodnjem perilu obesili za noge na zunanji balkon, iz katerega je bingljala sredi februarske vetrovne noči, si sodelovanja s tako talentirano pevko želi še v prihodnje. Pravi pa tudi, da vsako snemanje pušča veliko odprtih možnosti, ki se jih zaradi časovne, finančne ali kakšne druge omejenosti ne da izpeljati v celoti. "Zagotovo pa ostaja ogromno idej in velika želja po nadaljnjem delu s kamero in po sodelovanju s slovenskimi glasbeniki."

Kot vsi ostali, ki so sodelovali v videospotu, je na sodelovanje ponosen tudi vizažist Denis Maček, ki je vesel, da je ob nastajanju videospota med drugim lahko spoznal priznanega slovenskega stilista Emperatrizz. "Najbolj odpičen prizor med snemanjem je bil na primer, ko so sestre pevko April porinile v kad napolnjeno z vodo," pojasni Denis, ki si prav tako kot Niko želi sodelovanja tudi v prihodnje in dodaja: "Če sem iskren, upam, da me bodo sedaj kontaktirali še ostali slovenski glasbeniki oziroma njihovi managerji."

VIDEO I'd like to (my FB song) - angleška različica:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      23.03.2012 ob 9:29 Chevapcic

      .. ne pozabimo tudi na Niko, katera je včeraj skupaj z April imela predstavitev svojega videospota, kajpak tudi iz Karo Media produkcijske hiše --> .. http://tinyurl.com/7kotbey, vendar le-ta trenutno še on-line ni dosegljiv, verjetno do 12h že bo .. :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.