https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta odnesla točko iz Domžal

Domžale, 24.3.2012  

Domžale in Nafta sta se v 26. krogu Prve lige v Domžalah razšla z neodločenim izidom 0:0.

 

Domžale : Nafta 0:0

Domžale: Vidmar, Topić, Knezović (od 62. Zec), Balokog, Zatkovič, Drevenšek (od 58. Osmanaj), Krcić (od 46. Gerič), Skubic, Korun, Elsner, Živec.

Nafta: Prša, Atanasov, Dolinar, Zelko, Sreš, Tomažič-Šeruga (od 33. Kajtazi, od 90. Lebar), Da Silva, Korošec (od 73. Osaj), Levačič, Pavel, Raduha.

Foto: NK Domžale

Osme Domžale in deveto Nafto je pred tem krogom ločilo devet točk. Prav tolikšna pa je razlika tudi po današnjem obračunu teh dveh tekmecev. 

Mreži v vratih sta ostali nedotaknjeni, s čimer so bržčas bolj zadovoljni Prekmurci, ki so bili praktično vso tekmo v podrejenem položaju, a so svoje obrambne naloge dosledno izpolnjevali, kar ob ne preveč prepričljivih Domžalčanih niti ni bilo preveč težko. Ti so si sicer priigrali nekaj zelo lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Gledalci v prvem polčasu domžalsko-lendavskega obračuna niso preveč uživali. Kljub temu, da so imeli domači ves čas pobudo in narekovali ritem igre, si niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti. Na drugi strani je še manj napadalne želje pokazala Nafta, ki pa je vseeno imela "najlepšo" priložnost polčasa, ko je v 45. minuti prosti strel z 20 metrov izvedel Dejan Sreš, a je bil Nejc Vidmar na mestu.

Uvod drugega polčasa je bil podobno "zaspan" kot prvih 45 minut, v 60. minuti pa so bili domači dejansko blizu vodstva, saj je Saša Aleksander Živec s 14 metrov zadel vratnico. Devet minut pozneje so imeli domači novo priložnost, ko je Mitja Zatkovič z leve strani kazenskega prostora podal pred gol Nafte, a sta bila tam za korak prekratka tako Liridon Osmanaj kot Dejan Gerič.

V končnici tekme so najprej v 78. minuti domači ogrozili vrata gostov po podaji Patricka Balokoga, ko je Darko Prša žogo odbil čez gol, na drugi strani pa je Gabriel Da Silva sprožil z 20 metrov in meril mimo desne vratnice. V 85. minuti so imeli domači novo izjemno priložnost, saj je bil na robu kazenskega prostora povsem sam Zatkovič, ki je želel s "plasiranim" strelom ugnati gostujočega vratarja, a je to napravil preveč medlo in je tako ostalo pri 0:0.

Prvaliga.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.