https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Štihec o informacijah Pomurca, da želi biti načelnik: »Hahaha!«

Murska Sobota, 26.03.2012 ob 8:00  

Murskosoboški župan Anton Štihec menda pripravlja "teren", da bi postal novi načelnik Upravne enote Murska Sobota, kar pa je zanikal za spletni medij Sobotainfo.


Naši viri blizu županu, ki ne želijo biti imenovani, pravijo, da se Štihec v zadnjih tednih resno informira o možnosti, da bi prevzel vodenje Upravne enote (UE) Murska Sobota, ki jo zdaj vodi Geza Farkaš. Slednji kmalu odhaja v pokoj, na Farkaševem mestu pa naj bi se videl prav murskosoboški župan.

Štihec, ki po naših informacijah ni edini kandidat za načelnika UE Murska Sobota, naj bi že iskal širšo (tudi politično) podporo k temu manevru. Na kakšen način in kdaj naj bi Štihec odstopil z mesta murskosoboškega župana, če mu bo uspelo v celoti pripraviti »teren«, ni znano. Tudi razlogi še ne, čeprav se v ozadju špekulira, da zato, ker nima več moči in podpore v lokalnem političnem okolju.

Antonu Štihcu smo poslali vprašanje, če to drži, a ni odgovoril nanj. Je pa to storil za konkurenčni spletni medij in informacije o tem, da ga zanima mesto načelnika upravne enote, komentiral z besedami: "Hahaha. Ponovno gre za tipičen primer, ko se objavljajo nepreverjene informacije z ulice." 

Antonu Štihcu sporočamo, da ne gre za informacije z ulice in da smo informacijo želeli preveriti tudi pri njem, a nam na naša novinarska vprašanja (spet) ni odgovoril.

Spomnimo, da je Štihec tudi pred lanskimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami trdil, da ga ne zanima kandidatura za poslanski stolček in da ostaja župan, a je kasneje kandidiral za poslanca na Državljanski listi Gregorja Viranta. 

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2012 ob 9:19 itak gost

      Zdaj de itak zaniko, tau vedno napravi... Če bi ga leto dni nazaj pijtali, če de kandidejro za poslanca bi tude pravo ka nede, na konce je pa itak kandidejro pa pogoro na volitvaj...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2012 ob 10:23 s gost

      informacija je točna, vem iz prve roke ampak je seveda ne bo javno povedo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2012 ob 12:06 gost gost

      Naj samo gre, se ga vsaj resimo in zapomnimo kot zupana, ki je za mesto MS naredil izjemno malo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2012 ob 13:23 buša gost

      aja še neka te Štiho kakši je je samo je malo več napravo kak oviva prle (pijan pa plantavi) znate koga mislim!!!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2012 ob 19:48 Kopirec.com gost

      Za tute širiti ste priročni...

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. coca-cola
      26.03.2012 ob 22:00 coca-cola

      verjetno bo postal novi redar,da se bo vsaj sprehajal po mestu,za katerega je toliko naredil-nič,deficit obljube...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2012 ob 2:04 ok gost

      Žalostno.... Zaj je mene jasno zakoj ma samo 4% lidi v Prekmurje gotof faks :S. "Pametni" komentatori, (po moje) vedno isti pacienti, vztrajno (ampak, še vedno neuspešno) probajo blatite župana ter ga spravite s te funkcije.... vedno ista zgodba. Ljudje dragi, mene (in tudi veliko drugeh) je sram ka so naši ljudje še vedno sposobni pisate takšne komentare. Dobro, znan ka je vaše delo ka drek mejšate pa probate ljudi naščuvate proute župane ampak do zdaj van še nej uspelo in močno dvomen ka de van v prihodnje. Ljudje poznajo svojoga župana, znajo ka je ogromno napravo za Soboto... Ajaj, viden ka mo še dugo najbole zaostala regija v cejloj Slovenije :/

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.