https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Horvat od AUKN zahteva pojasnila glede prodaje Nafte Strojne

26.03.2012 ob 9:18  

Družba Nafta Petrochem je kot imetnica poslovnega deleža (100-odstotni delež) v družbi Nafta Strojna d.o.o., Lendava objavila vabilo k dajanju ponudb za nakup poslovnih deležev. 


Poslovodstvo Nafte Lendava je potrdilo predlog, da poslovni delež Nafte Strojna proda Konzorciju Strojna, ki ga sestavljata družbi Metalna Impro in Jekon. Nadzorni svet Nafte Lendava je 27. februarja letos potrdil prodajo naložbe Nafta Strojna.

Jožef Horvat, prekmurski poslanec NSi, je danes na Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb naslovil javno pismo, ki ga objavljamo spodaj. 

"Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS je 16. marca letos podala pogojno soglasje za prodajo družbe Nafta Strojna edinemu ponudniku slovenskemu konzorciju Strojna, ki ga sestavljata družbi mariborska Metalna Impro in lenarška Jekon. Mediji so 19. marca letos objavili prejeto sporočilo, da mariborska Metalna Impro ni kupec Nafte Strojna in da tega nikoli niso načrtovali. V zvezi z nakupom Nafte Strojne pa se je v nekaterih medijih pojavilo novo ime, družba Stroj Baz, ki je bila ustanovljena 29. februarja in vpisana v murskosoboški sodni register 1. 3. 2012. Zanimivo pa je, da ima družba sedež na Mlinski ulici 5 v Lendavi, torej na istem naslovu kot Nafta Lendava. 

Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb RS sprašujem, kako je možno, da se v postopku prodaje Nafte Strojna spremeni sestava konzorcija – kupca. O domnevno nepregledni prodaji sem govoril v Državnem zboru na skupni seji Odbora za finance in monetarno politiko in Odbora za gospodarstvo prejšnji teden, vendar domnevam, da razprava ni dosegla vodstva Agencije.

Na podlagi navedb v medijih in na podlagi trhlega načrta sanacije Nafte Lendava predlagam vodstvu Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS, da vloži dodatne napore in natančno pojasni postopke prodaje Nafte Strojna in Nafte Geoterm, kakor tudi svoje videnje oz. zagotovilo uspešnosti sanacije Nafte Lendava. 

Današnjo skupino Nafta Lendava so skoraj sedem desetletij gradile mnoge generacije Prekmurcev, zato ni čudno, da so z njo ne samo eksistenčno ampak tudi emocionalno povezani. Jasno pa je, da odgovornost za preglednost prodaje poslovnih deležev, za uspešnost sanacije skupine Nafta Lendava in za njen obstoj nosi prav Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS. 

Zahtevo za zagotovitev preglednosti naslavljam na vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS, saj novela Zakona o upravljanju kapitalskih naložb še ne velja, zato Vladi RS pismo pošiljam zgolj v vednost."

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2012 ob 11:00 remi gost

      VSAKA VAM ČAST,G.HORVAT,DA ŽELITE OBELODANITI TAKO NORO PRODAJO ,KI JO PRAV NIHČE NE RAZUMETU NEKAJ ZELO SMRDI,RES SMRDI.......SAJ JE PREDSEDNIK NADZORNEGA FERENČAK,KI JE DAL SOGLASJE ,ZA TAKO PRODAJO,JE ON POVRHU VSEGA ZARADI NEPLAČILA EKO.JU LE-TO SPRAVIL NA KOLENA IN BO POSREDNO NEKOMU OD NAFTINIH TAJKUNOM OMOGOČIL POCENI NAKUP BENZINSKEGA SERVISA!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2012 ob 20:15 lendavščan gost

      Zanima me kako je možno, da trojka (žalostno, da zopet kupujejo kupci od drugod ne pa domačini), ki je registrirala firmo z 7.500€ kupuje firmo, ki je vredna nekaj milijonov. kje bodo ti trojčki sploh dobili denar, da prevzamejo tako dobro firmo. Kdo da garancijeoziroma zavarovanje v primeru propada Da se slučajno ne ponovi primer Druškovič.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2012 ob 22:35 Pomurec gost

      Vse je lepo povezano.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.