https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Lendava: Zaposleni v Integralu napovedali stavko

Lendava, 26.03.2012 ob 12:48  

Zbor zaposlenih v lendavskem Integralu je danes dopoldan napovedal stavko.


Zaradi blokiranega transakcijskega računa družbe okrog 70 zaposlenim v Integralu niso izplačali februarskih plač ter dnevnic za januar in februar. Zaposleni so danes svoje zahteve pisno predali direktorju Štefanu Kepeju. V kolikor zahteve ne bodo izpolnjene do ponedeljka, 2. aprila do 12.00, bodo 4. aprila pričeli stavkati.

 

Kot pišejo na pomurje.si, se je zbor zaposlenih za stavko odločil, ker vodstvo družbe do minulega petka ni uspelo zagotoviti sredstev za deblokado transakcijskega računa. Zaposleni zahtevajo naslednje: izplačilo dnevnic za januar in februar, izplačilo plače za februar in vseh prispevkov ter izplačilo februarskega nadomestila za prevoz in malico. Izpolnitev zahtev zahtevajo do prihodnjega ponedeljka do 12.00, v nasprotnem primeru bodo 4. aprila pričeli s stavko. Kot je povedala predsednica sindikata v Integralu, cilj zaposlenih ni stavka, temveč si za svoje delo želijo le pošteno plačilo.

Prokurist družbe je na oglasni deski Integrala danes objavil, da je zahtevani rok za zagotovitev sredstev prekratek, obenem pa pozval zaposlene, da ustavijo vse sindikalne aktivnosti do 28. marca, ko naj bi lastniki odločali o deblokadi transakcijskega računa. Sindikati in zaposleni od vodstva in lastnikov pričakujejo odgovorno iskanje ustreznih rešitev, s katerimi bi se izognili morebitnemu stečaju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2012 ob 14:12 pilot gost

      Kepe pa Gömbös bosta vse rešila. Firmo de vrag vzel, ka je že tak na dnu, te pa de jo Kepe s pomočjo "lendavskih botrov" kupil za kiki riki.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.