https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin v Apačah

Apače, 27.03.2012 ob 6:21  

Na letošnjem območnem srečanju otroških in odraslih folklornih skupin, ki je potekalo v soboto, 24. marca, v športni dvorani Osnovne šole Apače, se je udeležilo kar devet folklornih  skupin iz občine Gornja Radgona, Radenci, Apače in Svetega Jurija ob Ščavnici.


Po pozdravnih besedah ravnateljice OŠ Apače Violete Kardinal in župana občine Apače Franca Pižmohta je sledil program otroških folklornih skupin. Kot prvo je nastopala OFS Peter Dajnko iz Črešnjevec pod vodstvom Simone Roškar in Slavice Banfi, sledili pa so še OFS Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, pod vodstvom Nataše Paldauf in Alenke Ferenc Mlinarič, pod mentorskim vodstvom Petre Starovasnik Dumić pa so se s svojimi plesi predstavila OFS Lokvanj OŠ dr. Anton Trstenjak Negova, svoj splet plesov pa so pod vodstvom Nataše Ros zaplesali tudi otroci OFS OŠ Radenci, kot zadnja v programu otroških folklornih skupin pa je zaplesala OFS OŠ in vrtca iz Apač pod vodstvom Ksenije Erdele Lah, Simone Roškar in Marjan Mihelič.

Po programu otroških folklornih skupin pa je sledil program odraslih folklornih skupin. Iz Kapele se  je pod vodstvom Slavice Kovačič predstavila FS KD Janko Divjak, pod mentorskim vodstvom gNade Jaušovec so zaplesali člani Folklornega društva Gornja Radgona, sledila je Folklorno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici njihova voditeljica je Nataša Paldauf in kot zadnji na parketu športne dvorane pa so zaplesali domačini, Folklorno društvo Vrisk Apače.

Zanimivo je in tudi prav da se v zadnjih nekaj letih povečuje število plesalcev in folklornih skupin na našem območju, posebej še je zaznati porast zanimanje za ples pri otrocih. Tako se nam ni treba bati za ohranjanje kulturne dediščine, ki je temelj kulture slovenskega  naroda.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.