https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na območju Gornje Radgone odkrili proizvodnjo ilegalnih drog

29.03.2012 ob 10:45  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so septembra lani obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Gornje Radgone, v preiskavi pa se je ugotovilo, da je bil vlom delo dobro organizirane kriminalne združbe, v kateri so delovali tudi 32-letni moški in 34-letna ženska, oba iz območja UE Gornja Radgona ter dva 35-letna moška iz območja Ljubljane. Pri pomurski navezi je bilo najden tudi 40 tisoč evrov vreden opremljen prostor za proizvodnjo ilegalnih drog.

Septembra lani je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju Gornje Radgone, kjer so neznani storilci med tem, ko so oškodovanci spali, iz hiše odtujili osebni avtomobil znamke BMW X6, prenosni računalnik, denar in druge vrednejše predmete. Skupna materialna škoda je bila ocenjena na 100.000 evrov.

Kriminalna združba, ki se poleg vlomov ukvarja tudi z gojenjem konoplje

Pri preiskavi primera, kjer so kriminalisti ves čas sodelovali tudi z Okrožnim državnim tožilstvom v Murski Soboti, so z izvajanjem klasičnih in prikritih preiskovalnih ukrepov ugotovili, da je vlom delo dobro organizirane kriminalne združbe, v kateri so delovali tudi 32-letni moški in 34-letna ženska, oba iz območja UE Gornja Radgona ter dva 35-letna moška iz območja Ljubljane. V skupini je sodelovalo tudi več oseb, za katerimi se še zbirajo obvestila.

Na podlagi odredbe sodišča so bile pri osumljencih na območju Gornje Radgone in Ljubljane opravljene tri hišne preiskave. Najdenih in zaseženih je bilo več predmetov, ki izvirajo iz opisanega vloma. Ukraden avtomobil ni bil najden. Pri hišni preiskavi na območju Gornje Radgone je bil pri osumljencu v kletnih prostorih hiše odkrit posebej prirejen prostor za pridelavo prepovedane droge konoplje.

"Laboratorij", kjer bi se lahko pridelalo za 300.000 evrov konoplje

V prostor, ki je bil zelo kvalitetno opremljen, je po oceni kriminalistov osumljenec vložil vsaj 40.000 evrov. Ker hiša ni priklopljena na električno omrežje, so storilci uporabljali velik agregat, ki je težek 800 kilogramov. Če bi želeli agregat odstraniti iz hiše, bi mogli porušiti stene. Storilci bi v prirejenem prostoru lahko vsake tri ali štiri mesece pridelali najmanj 500 rastlin konoplje, s prodajo teh rastlin pa bi lahko zaslužili do 100.000 evrov, na letni ravni pa do 300.000 evrov.

Preiskovalni sodnik nobenemu od trojice ni odredil pripora

Osumljenca iz območja Ljubljane sta v preteklosti že bila obravnavana za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, ostali storilci še nimajo kriminalne preteklosti. Kriminalisti so vsem osumljencem odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so tri osumljence privedli k preiskovalnemu sodniku, ki zoper nobenega ni odredil pripor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2012 ob 13:43 trava gost

      evo, tou ti je biznis. ka nucamo mi italijane, če mamo dosta močnih privatnikov :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.