https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Romana Jordan in Dejan Židan v Murski Soboti o pomenu pitne vode

Murska Sobota, 30.03.2012 ob 11:20  

Evropska poslanka Romana Jordan meni, da voda postaja strateški vir.


Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota je v sodelovanju s podjetji Vodovod in Komunala v Murski Soboti organiziral strokovni posvet o pitni vodi z naslovom "Voda in prostor". Posveta sta se udeležila tudi Dejan Židan, predsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo,  prehrano in okolje v Državnem zboru, ter Romana Jordan, evropska poslanka.

Pomurje je del velikega Panonskega bazena podzemne vode in je eden njegovih z vodo najbolj bogatih delov, Slovenija pa se v svetovnem merilu uvršča med države z zelo visokim do visokim obnavljanjem podzemne vode.

Dejan Židan je v svojem nagovoru zbranim izpostavil pomen vode in nasploh debate o njej. "Danes se dotikate debate, ki je za Pomurje zelo pomembna. Pomembna spoznanja, ki jih boste tukaj izpostavili, bom prenesel do ustreznih institucij na državni ravni," je med drugim povedal Židan.

"Voda postaja čedalje pomembnejši strateški vir," pa je uvodoma izpostavila Romana Jordan, ki strateško pomembnost vodi pripisuje predvsem zaradi večanja števila prebivalstva, urbanizacije ter podnebnih sprememb. Poudarila je tudi pomen vode za gospodarstvo ter predstavila evropske direktive na tem področju in možnosti sofinanciranja projektov z evropskih virov.

Današnji strokovni posvet je bil razdeljen v tri sklope, kjer so razpravljalci (in še) razpravljajo o prostorskih vidikih vode, sistemu vodooskrbe in dobrih praksah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.