https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški brigadirji po 32. letih s solzami v očeh srečali »brate« z juga

04.04.2012 ob 7:00  

Do srečanja je prišlo prejšnji teden v Paraćinu.


Leta 1979 se je murskosoboška občina pobratila z občino Paraćin v Srbiji, že naslednje leto pa je bila vzpostavljena prva bratska brigada med obema občina, poimenovana "Bratstvo in enotnost".

Srečanje je organiziral Denis Roškar iz Murske Sobote (drugi z leve).

Prvo srečanje brigadirjev iz Pomurja in Srbije je po 32. letih prejšnji teden potekalo v organizaciji Denisa Roškarja iz Murske Sobote. "Na mojo veliko željo in pobudo smo se po 32. letih ponovno zbrali. Tako nas je šest odpotovalo v Paraćin, kjer smo se ob prvem stiku srečali s solzami v očeh. Sprejeli so nas kot brate, kot da bi bili kapljica vode na roki. Res lepi občutki," je prve vtise s srečanja opisal Roškar.

Nekdanje brigadirje so sprejeli tudi na občini Paraćin.

Srbskemu običaju primerno so doživeli prijetno pogostitev, ni pa manjkalo veliko dobre volje. Naslednje srečanje bi naj bilo 24. maja naslednje leto v Murski Soboti. "Počakali jih bomo že na meji, da nam predajo štafeto mladosti," napoveduje Roškar, ki je v Paraćinu s preostalimi nekdanjimi pomurskimi brigadirji in nostalgiki preživel tri dni. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.