https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ludvik Toplak: Nič ne vem o ukinjanju programa zdravstvene nege v Murski Soboti

Murska Sobota, 03.04.2012 ob 10:45  

Predsednik Evropskega središča Maribor, ki izvaja program zdravstvene nege v Murski Soboti, je potrdil nadzor nad delovanjem njihovega programa, a hkrati dejal, da nič ne ve morebitni ukinitvi programa.


Dr. Ludvik Toplak je za Pomurec.com dejal, da s strani Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu res poteka nadzor nad delovanjem njihovega programa zdravstvene nege. Na naše vprašanje, ali ni to posledica domnevnega ukinjanja programa, je povedal: "Ta nadzor je normalna stvar. Prišli so na našo pobudo, ker smo jih povabili."

"Kje ste to slišali?"

Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov ter Razširjeni strokovni kolegij za zdravstveno nego pri ministrstvu za zdravje so namreč vložili predlog o ukinitvi programov zdravstvene nege v Murski Soboti, Celju in Slovenj Gradcu.

Dr. Ludvik Toplak (levo) je potrdil nadzor nad izvajanjem njihovega programa zdravstvene nege.

"Kje ste to slišali? Mi o tem nič ne vemo. Vemo samo, da delamo dobro in da noben profesor, študent in delodajalec do danes ni imel nobene pripombe na naše delo. Tako rekoč vse medicinske sestre, ki diplomirajo pri nas, takoj dobijo službe," pravi Toplak, ki izraža začudenje nad neenakopravnim položajem nekaterih visokošolskih zavodov. "V zahodni polovici države imamo štiri programe zdravstvene nege, ki jih plačuje država, v vzhodni polovici države imamo prav tako štiri programe, a le enega financira država. Želimo si enakopravnega statusa."

Toplak: Smo najboljša raziskovalna organizacija v Sloveniji

Toplak je ob koncu pogovora okrcal novinarsko poročanje o Evropskem središču Maribor ter dejal, da imajo pri njih najboljše mednarodne učitelje. "Po vseh kazalcih smo tudi najboljša raziskovalna organizacija v Sloveniji."

Toplak je še dodal, da v njihov prid kakovosti priča tudi dejstvo, da ima ESM Maribor zaposlenega najboljšega slovenskega znanstvenika, ki je prejel Zoisovo nagrado, dr. Matjaža Perca. "Ampak o tem mediji ne poročate," je bil kritičen Toplak, ter še enkrat več poudaril, da o namenih ukinitve programa zdravstvene nege v Murski Soboti sliši le od novinarjev.

Štihec: Nasprotujem ukinitvi programa

Medtem so se oglasili tudi župani treh občin, v katerih naj bi želeli ukiniti program zdravstvene nege. Murskosoboški župan Anton Štihec je tako izrazil skrb in nasprotovanje ukinitvi programa v Murski Soboti. Štihec opozarja tudi na diskriminiranost študentov v omenjenih treh občinah, ki morajo plačevati šolnino za študij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2012 ob 12:45 amateri gost

      Tau je tak kda eni mediji pijšejo nej ka bi preverili pri glavnih akterih... Glavno ka se soboški župan prikaže kak velki rešitelj... Amateri... PR-služba...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2012 ob 21:04 nuna gost

      Ja seveda, najbokše nika nej znate, te pa še KJE STE TO SLIŠALI?? Francuz od Francuza, pa itak vsi znamo, kak je v naši regiji, ka nas nemajo za Slovence, glavno ka si študenti šolnino plačajo, kera je krepko poprana , te pa še za nemeček ka vse dol zaprejo. Mislin škoda komentara ka si dovolijo, vej v LJ nišče ne plača šolnine, tan so vsi sprejeti v reden program. Pokvarjenci!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2012 ob 22:20 kiker gost

      Toplak je edini ki mu je mar, da bi nam bi nam placali studij iz proracuna. Zajto so pa v LJ jezni in ga zajbavlejo... Kar tak dale Toplak, jaz te podpiram, siguren sem da bo 1x uspelo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.