https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Občini Kuzma na prebivalca počistili največ v Pomurju

Kuzma, 07.04.2012 ob 8:25  

Znani so rezultati v sklopu vseslovenske akcije OČISTIMO SLOVENIJO 2012 za pomursko regijo. Tako je bilo v Občini Kuzma zbranih največ odpadkov na prebivalca in tudi na površino občine v celotnem Pomurju, sledi pa Občina Beltinci, kjer je bilo tudi pobrana največja količina odpadkov.


Rezultati čistilne akcije dajajo nekaj zanimivih podatkov. Tako je bilo v Pomurju očiščeno okoli 167 tisoč kilogramov odpadakov, od tega naveč 20 tisoč kilogramov v Občini Beltinci. Sledijo Občine Lendava, Puconci in Ljutomer, v katerih je bilo odstranjenih med 17 in 19 tisoč kilogramov odpadkov. Najmanj odpadkov je bilo pobrano v Občini Šalovci, 880 kilogramov, sledijo pa Hodoš, Velika Polana, Kobilje in Razkrižje.

Po koločini odpadkov na prebivalca so bili najbolj dejavni v Občini Kuzma, sledijo pa občine Dobrovnik, Hodoš, Puconci in Gornji Petrovci. V tej razvrstitvi so najmanj odpadkov na prebivalca zaradi razumljivo pobrali v Mestni občini Murska Sobota, sledijo pa Šalovci, Črenšovci, Tišina in Turnišče.

Tudi v kategoriji največ pobranih odpadkov glede na površino je "zmagala" Občina Kuzma, sledijo pa občine Odranci, Beltinci, Doorvnik, Puconci in Ljutomer. Pri dnu v omenjeni kategoriji so občine Šalovci, Moravske Toplice, Križevci, Črenšovci in Kobilje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2012 ob 12:14 tino1 gost

      najvec su zasvinjali

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2012 ob 17:47 z vestjo do narave gost

      poraja se dvom , ali so najbolj nekorektni do matere narave, ali pa so smeti uvozili za plačilo iz avstrije

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.