https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V ljutomerskem Cleangradu poslujejo uspešno, prihodke podvojili

Ljutomer, 06.04.2012 ob 21:53  

V ljutomerskem Cleangradu so zabeležili dobro poslovno leto. Zaradi pridobitve novih naročnikov v tujini in povečanja naročil rabijo več delavcev in večje proizvodne prostore.


V minulem letu si je Cleangrad iz Ljutomera pridobil nove naročnike, predvsem iz zahodnega dela Evrope, in povečal naročila. S tem so v zadnjem letu prihodke podjetja podvojili s prejšnjih dveh na štiri milijone, dobiček pa so povečali na približno 470 tisoč evrov.

Zaradi povečanega obsega dela so v podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo in montažo lahkih gradbenih elementov za notranjo ureditev čistih prostorov v farmacevtski industriji, bolnišnicah in proizvodnji mikroelektronike, zaposlili deset novih delavcev in strokovnjakov, zaposliti pa jih nameravajo še 15.

Tako so proizvodni prostori, v katerih so delali od ustanovitve družbe leta 2002, postali premajhni. V prihodnjih letih načrtujejo novo od deset- do dvajsetodstotno rast, zato po besedah direktorja Jerneja Zupančiča nujno potrebujejo nove prostore. Kot poročajo v Delu, je družba Cleangrad v ta namen že lani avgusta kupila izpraznjen obrat Mure v stečaju, za katerega so odšteli slabega pol milijona evrov, a proizvodnje še niso preselili v nove prostore. Do sedaj so uredili le pisarniške prostore Murinega obrata, kamor so preselili upravo in razvoj. Selitev proizvodnih prostorov poteka po besedah direktorja Zupančiča počasi tudi zaradi dolgotrajnih postopkov prenosa lastništva. 

Razlog za uspešnost poslovanja in posledično hitro rast Zupančič pripisuje spremembi lastniške strukture družbe. Od leta 2008 je 74-odstotna lastnica Cleangrada družba Serentis, ki je v lasti tujcev. Ti se večinoma ukvarjajo s čistimi prostori za farmacevtsko industrijo in so zato dobra povezava s sicer precej zaprtim evropskim farmacevtskim trgom.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.