https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Še en potop podjetja, lendavski Integral gre v stečaj

Lendava, 13.04.2012 ob 12:40  

Na pristojno sodišče se po odločitvi nadzornega sveta Integrala vlaga predlog za stečaj družbe.


Kot je poročal radio Murski val, je Ana Horvat s pooblastilom direktorja družbe stavkovni odbor pisno seznanila s sklepom nadzornega sveta, ki ga je sprejel na včerajšnji izredni seji. Nadzorni svet je po obravnavi poročila direktorja Štefana Kepeja o ukrepih finančnega prestrukturiranja sprejel sklep, da se še danes na pristojno sodišče vloži predlog za stečaj družbe Integral. 

70-odstotni lastnik Integrala je družba Protect GL. Integral ima zaradi terjanja dolga dobrih 135 tisoč evrov, ki jih dolguje Petrolu, blokirana računa.

V Integralu bo tako brez dela ostalo 57 ljudi, ki so prejšnji teden tudi stavkali, ker vodstvo družbe ni uspelo zagotoviti sredstev za deblokado transakcijskega računa. Podjetje sicer 57 delavcem dolguje februarske plače, prispevke, nadomestilo za prevoz na delo, nadomestilo za malico in izplačilo dnevnic za mesec februar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2012 ob 18:32 lendavčan gost

      Ne vem od kod novinarjem informacija da ima Integral d.d. Lendava blokirane račune, saj temu ni tako...podjetje je imelo blokadi do 29.3.2012. preverite, preden kaj napišete.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2012 ob 0:55 pilot gost

      Še dolgo so zdržali. Edini, ki so kaj vedeli o svojem poslu so bili delavci na tehničnih pregledih. Delavnice oz. servis je bil katastrofa, pa kaj bi čakali več če pa jim je bil šef Novak, ki niti ne ve, kjer je motor kamiona. Moram pa povedati, da pa je bilo res nekaj (3-4) mehanikov, kateri so se razumeli v posel. Pa saj so ti edini imeli tudi doma zadosti posla, pa za njih ni problem preživeti. Res smešna firama z smšnimi zaposlenimi (razen izjem).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2012 ob 21:42 šofer gost

      blokiran ni, samo smo dužni vse povsod.tehnični pregledi ah in oh...-leglo lenuhov in podjebantov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.