https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Mešani pevski zbor Štefana Kovača s pesmijo proslavil 45. jubilej

Murska Sobota, 14.04.2012 ob 14:37  

Sinoči je v murskosoboškem parku potekal koncert Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača, ki deluje že 45 let.


V dolgoletnem delovanju so se v zboru udeleževali raznih državnih pa tudi mednarodnih tekmovanj in pevskih srečanj ter dosegli številna priznanja. Pevce druži ljubezen do petja, pot do uspehov, ki jih dosegajo, pa so pevske vaje in vztrajnost. V 45 letih so se zamenjale tri zborovodje, danes je zborovodkinja Alenka Brulc Šiplič.

Ob jubileju je spregovorila tudi predsednica društva Sonja Benko Kerec, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem pevcem za njihovo predanost ter njihovim družinam za razumevanje, opozorila pa je tudi na slabo finančno situacijo, ki so je deležni pevski zbori in druga društva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.