https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Žerjav bo ob varčevanju spodbudil konkurenčnost

16.04.2012 ob 11:11  

Minister Žerjav napoveduje sveženj ukrepov za izboljšanje konkurenčnosti. Poudarek bo na izboljšanju poslovnega okolja, tudi ta vlada pa bo pomagala novonastalim podjetjem ter malim in mikro podjetjem.


Ob napovedanih ukrepih za varčevanje so se na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo z Radovanom Žerjavom na čelu lotili oblikovanja predlogov za izboljšanje konkurenčnosti. Pri poskusu večanja konkurenčnosti bodo največ poudarka dali izboljšanju poslovnega okolja. Lotili naj bi se tudi združevanja upravljavcev državnega premoženja, od bank pa bi prevzeli nasedle naložbe.

Spodbujanje podjetništva

Kot poročajo v Financah, bo večina pomoči, ki jo je prejšnja vlada namenjala malim in srednjim podjetjem, ter finančna podpora gospodarskim razvojnim centrom, ostala. Prvi skupini je letos namenjenih okoli 90 milijonov evrov, projektom razvojnih centrov pa okoli 180 milijonov evrov. Tudi ta vlada naj bi po napovedih veliko podporo namenila novonastalim podjetjem ter malim in mikro podjetjem.

Obeta se sklad slabih bančnih naložb

Ustanoviti nameravajo poseben sklad, ki bi prevzel nasedle naložbe bank, podrobnosti, kako se bo sklad prevzemov lotil, pa zaenkrat še niso dorečene. Sklad slabih bančnih naložb naj bi upravljala novoustanovljena organizacija za upravljanje državnih naložb, ki bi nastala z združitvijo Kada, Soda, PDP in AUKN.


Zmanjšanje števila skladov in agencij

Pregled nad spodbudami gospodarstvu želijo izboljšati z združitvijo Slovenskega podjetniškega sklada in Slovenskega regionalno razvojnega sklada ter združitev javne agencije za podjetništvo in tuje investicije, Tehnološke agencije in Slovenske turistične agencije.

Poenostavitev administracije

Ukrepi za izboljšanje poslovnega okolja, ki jih pripravljajo na ministrstvu Radovana Žerjava, zajemajo tudi presojo ustreznosti veljavnih predpisov na gospodarstvo, njihovo poenostavitev ter zmanjšanje administracije in z njo povezanih ovir.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2012 ob 15:39 kodila gost

      Nisem preveč prepričan v te naše prekmurske fante. Če pa bo to resno, se že veselim.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2012 ob 16:00 Eden gost

      Vupan ka de tak ovaček pa san za žerjava

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.