https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Avtocestno postajališče: Naslednji teden soglasje nadzornikov Darsa, kaj pa gradnja?

Murska Sobota, 19.04.2012 ob 14:12  

Zgodba o razširitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti sega že v leto 2008, rezultat številnih zapletov štiri leta pozneje pa je, da smo Pomurci  še vedno brez obljubljenih  širitev. Samo upamo lahko, da bo izjavalec s soglasjem nadzornega sveta Darsa lahko pričel z gradnjo in da ne bo novih revizijskih postopkov.

Na ponovni razpisa za razširitev avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti je Dars prejel pet ponudb, za zdaj še neznanega izbranega gradbinca pa mora zaradi projekta večjega od 2,5 milijonov evrov potrditi še nadzorni svet. "Nadzorniki družbe Dars bodo o soglasju v okviru izvedbe postopka javnega naročanja za izbor izvajalca ureditve parkirišč za tovorna vozila na oskrbnem centru Murska Sobota odločali na prihodnji seji, ki je sklicana za 24. aprila; ta točka je uvrščena na dnevni red omenjene redne seje," nam je na vprašanje, ali je bil že izbran izvajalec del, odgovoril Marjan Koler z Darsove službe za komuniciranje.

V praksi to pomeni, da se bo po prejemu soglasja ponudnikom posredovali obvestilo o izboru, nato pa začnejo teči predpisani roki v okviru zakona o reviziji postopkov javnega naročanja. Le-tega se je na prvem razpisu poslužil domači SGP Pomgrad, ki se je pritožil nad izborom zdaj že propadlega gradbenega velikana SCT. Tudi tokrat se gradnjo poteguje Pomgrad, ki je, kot lahko vidite spodaj, oddal drugo najugodnejšo ponudbo.

  Ponudnik Cena v evrih (brez DDV)
1. Strabag AG Avstrija, podr. Ljubljana           3.279.556,00
2. J.V. Kostmann GesmbH+Kostmann d.o.o. Slovenj Gradec 3.621.251,20
3. J.V. Iskra sistemi d.d. + Asfalti Ptuj d.o.o.           3.132.146,18
4. SGP Pomgrad d.d.           3.266.517,20
5. CP Ptuj d.d.           3.574.441,50

180 parkirišč, toda samo v smeri proti Mariboru

Projekt je prej predvideval dve fazi gradnje, in sicer tako, da bi se v prvi fazi na vsaki strani zgradila ena polovica parkirišč, torej približno 90 parkirišč na obeh straneh, v drugi fazi pa še drugih 90 parkirišč, vendar je zdaj ena bistvena razlika.

Glede na prvi razpis se zdaj načrtuje samo širitev parkirišče v smeri Maribora, in to približno 180 tovornih vozil, ne pa tudi v smeri Madžarske. Če ne bo pritožb na izbiro, se bo gradnja pričela v letošnjem letu in bo končana konec leta oziroma v začetku prihodnjega leta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.