https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta izgubila proti Olimpiji

 

Z zadetkom Filipa Valenčiča  je Olimpija v prvi tekmi 31. kroga Prve lige premagala lendavsko Nafto z rezultatom 1:0.

Olimpija : Nafta  1:0 (0:0) 

Gledalcev: 550

Strelec: 1:0 Valenčič (84.).

Olimpija: Džafić, Sretenović, Anđelković, Salkić, Jović, Radujko, Lovrečič (od 69. Božič), Ranič (od 59. Valenčič), Ivelja, Omladič (od 90. Vučkić), Bešić.

Nafta: Prša, Atanasov, Dolinar, Korošec, Sreš, Pavel (od 82. Jerebic), Tomažič, Da Silva, Raduha, Vranešević (od 76. Osaj), Zelko (od 67. Kajtazi).

Maribor je bil vse do 84. minute tekme v Stožicah že slovenski prvak, toda da se na Štajerskem ne bodo veselili že v petek, je takrat poskrbel Filip Valenčič, ki je ne le malce podaljšal čakanje Mariborovih navijačev na uradno potrditev jubilejnega desetega naslova, temveč svoji ekipi priboril tudi pomembne tri točke v boju za drugo mesto na lestvici.

Ljubljančani so takoj od začetka prevzeli pobudo in začeli nizati (jalove) akcije proti lendavskim vratom. V sedmi minuti je Nik Omladič sprožil čez gol, v 15. Adnanu Bešiću z glavo ni uspelo najbolje zaključiti, v 18. minuti pa je Anej Lovrečič meril mimo vrat. Gosti so se v tem delu srečanja bolj ali manj le branili z vsemi razpoložljivimi močmi, kar je domačim oteževalo pripravo resnejših strelov. V 30. minuti so gosti prvič sprožili, Boštjan Zelko pa kljub temu, da je bil neoviran v kazenskem prostoru, ni zmogel spremeniti začetnega izida, tako kot ne Dalibor Radujko v zaključnih trenutkih polčasa, ko je dvakrat streljal, a obakrat preslabo za vodstvo. 

Tudi v drugem polčasu je Olimpija začela konkretneje, a spet brez pravega učinka. V 51. minuti je Omladič streljal iz prve, vendar žogo poslal čez gol, dve minuti pozneje pa je s strelom po tleh poskusil Lovrečič, a je žoga zletela mimo leve vratnice vrat vratarja Darka Prše. V nadaljevanju sta obe ekipi prišli do nekaj polpriložnosti, kar nekajkrat poskusili s streli proti nasprotnikovim vratom, toda brez uspeha. Enega nevarnejših strelov je v 74. minuti sprožil Naser Kajtazi, ki je močno ustrelil, žoga se je od Elvisa Džafića odbila v polje, a na srečo Olimpije tam ni bilo nikogar iz Naftinih vrst.

Ko je že kazalo, da bodo na Štajerskem že danes lahko odpirali šampanjec, saj bi si v primeru poraza ali neodločenega izida Olimpije Maribor že danes zagotovil naslov prvaka, pa so zeleno-beli vendarle dosegli gol, ki je malce podaljšal čakanje na mariborsko slavje. V 84. minuti je Omladič izvedel prosti strel, žoga se je od živega zidu odbila do Filipa Valenčiča, ki jo je nato spravil za hrbet Prše. Isti igralec bi lahko le tri minute zatem še povišal prednost domačih, vendar je po tem, ko je že preigral vratarja, zgrešil prazna vrata. V 89. minuti je proti Naftinim vratom ustrelil še Boban Jović in meril le malce premalo natančno.

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.