https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pavlinjek: Visoke članarine v OZS? Dajte, no!

23.04.2012 ob 7:32  

V sredo bo med njenimi člani potekal referendumom o odpravi obveznega članstva v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), ki ji predseduje Štefan Pavlinjek.


Pavlinjek je za današnje Finance odgovarjal na očitke, da se vodstvo OZS ni ravno trudilo, da bi vsi njihovi člani bili obveščeni o referendumu. "Obvestil o referendumu nismo hoteli dosti prej pošiljati, da jih ne bi kdo založil," je o vabilih na referendum o obveznem članstvu, poslanih v zadnjem hipu, za Finance povedal Pavlinjek.

Glasovanje o tem, ali naj članstvo v OZS ostane obvezno, bo potekalo v sredo med 7. in 19. uro na 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah po Sloveniji. Glasuje lahko vsak član zbornice, referendum bodo izvedli po pravilih, ki veljajo za referendume v državi, strošek  je na strani OZS, uspešnost referenduma pa ne bo odvisna od števila udeležencev.

Pavlinjek pričakuje, da bo večina udeležencev glasovala za obvezno članstvo. Na vprašanje Financ, kaj dobrega je OZS naredila za svoje člane, pa je odgovoril: "Kdo pa mislite, da jim je olajšave uredil? Kdo je iz državne blagajne postrgal milijardo za ohranjanje delovnih mest? Kdo mislite, da je prepričal vlado o zvišanju meje pri gotovinskem poslovanju s 50 nazaj na 420 evrov? Zbornični sistem smo dolgo gradili po avstrijskem in nemškem zgledu, zdaj bi ga bilo neumno podreti."

Pavlinjek: Za ceno ene runde nudimo veliko

Pavlinjek je komentiral tudi višino mesečne članarine. "Deset evrov na mesec plača samozaposleni, podjetje s 50 zaposlenimi pa plača 50 evrov, to je ena runda pijače. Za ta denar pa dobi denimo brezplačno pravno pomoč, ki bi ga pri odvetniku stala petkratnik tega zneska."

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2012 ob 14:09 s.p. gost

      Članarina, ki jo plačujejo člani zbornice, se določi glede na velikost podjetja člana in znaša: Člani, ki osebno opravljajo dejavnost domače in umetnostne obrti - 10 EUR mesečno Samostojni podjetniki in gospodarske družbe brez zaposlenih - 20 EUR mesečno Samostojni podjetniki in gospodarske družbe, ki imajo do 3 zaposlene - 30 EUR mesečno Samostojni podjetniki in gospodarske družbe, ki imajo od 3 do 10 zaposlenih - 40 EUR mesečno Samostojni podjetniki in gospodarske družbe, ki imajo 10 in več zaposlenih - 50 EUR mesečno Pavlinjek ne zavajaj, san samozaposleni in obcasno man zaposlenoga enoga delavca pa me zbornica terja sake mejsec 30€ za nika, no dobin tiste novine, pač gradivo za sranje! Sicer pa če je tebi ena runda 50€ lepo, mene je 50€ skoraj cejle račun za računovodstvo!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2012 ob 21:45 fr gost

      to je samo za pavlinjeka in mandiča za plače ne naredijo pa nič,pokrijte se in odstopite

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2012 ob 21:48 jaka gost

      za tovorno vozilo nad 3.5 t se zahteva licenca, ki jo izda OZS. Kupil sem 18 star kamion za 3.000 eur, za katerega pa naj bi bila potrebna "finančna garancija" s izpiskom iz katastra na kateri je nepremičnina vredna cca 250.000 eur, pa čeprav sem kamion že plačal in to takoj pri prevzemu. Tega seveda nisem storil in na njega vezal druga tovorna vozila, ki so že v moji lasti. Vlogo so mi seveda zavrnili, kasneje pa vseeno izdali licenco. Malo čuden odnos do 12 letnega stalnega plačljivega člana OZS.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.