https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: NK Grad : NK Koroška Dravograd

Grad, 23.4.2012  

Tokrat so v deževnem in hladnem vremenu ob igrišču NK Grada pred nekaj čez 120 ljubitelji nogometa domači v lovu za pomembnimi točkami v boju za obstanek gostili neugodno ekipo Koroške iz Dravograda ter iztržili točko.

Grad : Koroška Dravograd 2:2 (1:1)

Gledalcev: 120

Strelci: 0:1 Krzma (14), 1:1 Gorinšek (31), 1:2 Naglič (70), 2:2 Krpič (78)

Grad: Klemenčič, Krpič F. (Buček Huber), Horvat, Gabor, Banfi, Sajko, Gorinšek, Arsič, Vrabelj, Zilić (Ribaš), Stošić

Že v 1. minuti je Krpič poskusil za domače, a vratar je žogo odbil v kot. V 3. minuti priložnost za goste, toda Sajko je v zadnjem trenutku izbil žogo. V 5. minuti je spet sledil poskus gostov z 18 metrov, uspešno je posredoval Klemenčič in žogo odbil v kot. V 10. minuti je Stošić lepo pobegnil po desni in za las streljal mimo vrat. V 11. in 12. minuti sta sledila dva poskusa gostov iz prekinitev, mreža domačih pa je ostala nedotaknjena vse do 14. minute, ko je Gabor podal prekratko žogo proti Klemenčiču, napadalec gostov je žogo prestregel in zadel za 0:1. V 16. in 17. minuti so gostje neuspešno sprožili dva prosta strela z leve strani.

V 19. minuti je Zilić sam krenil od sredine igrišča v samostojni prodor, iz igre vrgel tri igralce, streljal in zadel vratnico. V 21. minuti se je sam pred Klemenčičem znašel napadalec gostov, a domači vratar je dobro posredal. V 29. minuti je sledil poskus Gorinška, ki je streljal mimo vrat, prav tako je Zilić poskušal z glavo, a streljal nad prečko v 30. minuti. V 31. minuti so gostje poskušali s strelom od daleč in zadeli prečko. 

Nato pa končno veselje domačih v 32. minuti. Arsiča so gostje s prekrškom zaustavili na 20 metrih, prosti strel je izvajal Gorinšek, žoga je spremenilasmer in prevarala gostujočega vratarja za 1:1. V 40. minuti je Gorinšek podal z leve in obrambni igralec Dravograda je za las zgrešil lastno mrežo. Nekaj minut kasneje je sledila lepa priložnost gostov z 10 metrov, a Banfi je s skrajnimi močmi izbil žogo. Za domače je nato poskusil še Zilić, gostujoči vrata pa je njegov strel uspešno odbil v kot.

VIDEO:

V 52. minuti je Stošić prodrl po desni strani, strejal z 18 metrov, gostje pa so njegov strel blokirali.  Pet minut kasneje je Zilić našel Banfija na 15 metrih s povratno žogo, a ta je streljal čez gol. V 61. Minut so gostje poskušali z 20 metrov, žoga pa je zgrešila okvir vrat.

V 63. minuti je Gorinšek prodrl pod desni, Zilić pa je bil prekratek ob podani žogi v sredino. Dve minuti kasneje je za domače z ugodnega položaja poskusil Krpič, vratar gostov pa je njegov strel uspešno ubranil.

V 70. minuti so gostje povedli z 2:1 po strelu z leve, pri čemer je bil domači vratar brez moči. Le tri minute kasneje se je sam pred domačim vratarjem Klemenčičem znašel  napadalec Dravograda, ki je slabo zadel žogo in vratar domačih jo je uspešno ulovil. V 78. minuti gol za izenačenje – Zilić je podal na levo do Arsiča na rob kazenskega prostora, ta je na 12 metrih našel Krpiča, ki je lepo zadel za 2:2. V 80. minuti je poskusil še Horvat, nakar sta sledili še dve polpriložnosti za goste, a v 83. in 87. minuti so napadalci Dravograda bili nenatančni. Na koncu realen izid glede na prikazano na težkem, razmočenem terenu igrišča NK Grad.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

TEKST: Silvester Železen

FOTO: Jože Bokan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.