https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Obrtniki imajo danes svoj referendum

25.04.2012 ob 12:08  

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) danes izvajajo referendum o obliki članstva, na katerem se člani izrekajo o možnosti spremembe članstva iz obveznega v prostovoljno. Volišča so odprta od sedmih zjutraj, do 10. ure pa je svoj glas oddalo med pet in sedem odstotkov članov, so za STA pojasnili na OZS.


Volitve zaenkrat potekajo mirno in brez zapletov, pojasnjujejo na OZS. Na voliščih so prisotne tudi volilne komisije, ki skrbijo, da vse poteka po pravilih. Člani lahko svoj glas oddajo do 19. ure. Prvi neuradni rezultati bodo predvidoma znani pozno zvečer, ko bo zbornična volilna komisija seštela vse delne rezultate, ki jih bo dobila iz območnih obrtno-podjetniških zbornic.

Prvi mož slovenske OZS Štefan Pavlinjek

V OZS je članstvo sedaj obvezno, koalicijska pogodba pa predvideva, da bo članstvo v zbornicah v prihodnje prostovoljno, razen če se člani posamezne zbornice z referendumom izrečejo za obvezno članstvo.

Danes zato člani OZS odgovarjajo na referendumsko vprašanje, ki se glasi: Ali ste za to, da v OZS in območnih zbornicah še naprej ostane z zakonom obvezno članstvo? Na volišča je vabljenih skoraj 52.000 članov OZS.

    Komentarji

    1. omelo
      25.04.2012 ob 19:06 omelo

      ;:_ Članstvo obvezno ukiniti da se ne bodo bogatašge bogatili kak Pavlinjek

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.