https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Prekmurski derbi na Kuzmi dobili Odranci

Kuzma, 30.4.2012  

Neverjetno toplo vreme je v nedeljskem, še nekako prazničnem popoldnevu postreglo z zelo povprečno nogometno tekmo. V pomurskem derbiju so z nepovezano igro prednjačili domači igralci in nadaljevali niz ritma hladno-toplih tekem v letošnji sezoni 3. SNL-vzhof. Gostje iz Odranec so pokazali predvsem precej več volje in borbenosti in z zasluženo zmago na lestvici ujeli svoje gostitelje.

Tromejnik G-Kalamar : Odranci 1:3 (0:2)

Strelci: 0:1 Gostan R.(12), 0:2 Tompa N.(38), 0:3 Gostan R.(47), 1:3 Šnurer D.(73)

Gledalcev: 400

Ti so si s porazom precej "popestrili" zaključek tekmovanja, a domačim navijačem ostaja upanje na nadaljevanje nihanja med posameznimi koli in tako že v naslednjem kolu upajo na nov uspeh. Tokrat se je že v uvodnih minutah nakazovalo, da danes ne bo dan Tromejnika. Po napaki domače obrambe v 12. minuti je vratar Fartek najprej strel uspešno odbil, a v drugo je bil Gostan uspešen za vodstvo gostov z 1:0. V 24. minuti srečanja smo znova videli dvoboj teh dveh igralcev. Fartek je hrabro startal na predložek z leve strani, Goston pa se  v naletu ni mogel izogniti kontaktu in za kakšno minuto sta oba igralca obležala na tleh.

Domači vratar Fartek je imel nasploh precej več dela od kolega na nasprotni strani - do konca polčasa beležimo najprej strel Tompe, ki ga je Fartek odbil v vratnico, v 38. minuti pa je isti igralec (Tompa) najprej z glavo zadel prečko, odbito žogo pa z 10 metrov z nogo usmeril v mrežo za rezultat polčasa. Vsi, ki so pričakovali uspešnejše nadaljevanje domačih, so doživeli vnovično razočaranje že v drugi minuti nadaljevanja, ko je iz bližine v gneči in ob nerodnosti domače obrambe Gostan zadel svoj drugi današnji gol in tako že kaj kmalu odločil srečanje. Do konca so domači uspeli poraz namreč le ublažiti, ko so gostje na robu kazenskega prostora ob gol aut liniji ob hitrem prodoru podrli Janžo. Isti igralec je izvedel t.i. skrajšani kot, po katerem je Šnurer z glavo postavil končni izid srečanja.

VIDEO:

Nekoliko v opravičilo igralcem naj dodam le, da je bledemu derbiju botroval tudi precejšen izostanek igralcev obeh ekip zaradi poškodb oz. kartonov. Zato pa si toliko večjo pohvalo zasluži igralec gostov Mihael Ivanič, ki je kljub poškodbi rame hrabro in borbeno odigral 87 minut in bil med najboljšimi posamezniki tekme - kot zgled in opomnik vsem "zdravim" kako se bori za barve svojega kluba.

Tromejnik G-Kalamar: Fartek, Šnurer, Bokan, Nemec, Kous B. (Potrč), Sukič (Grah), Mešič (Bokan), Ulen, Horvat, Janža, Čontala

Odranci: Gonc M., Gostan (Horvat P.), Duh J., Gonc J., Matjašec, Ivanič (Hozjan), Balažic, Kociper, Tompa, Duh T., Mlinarič (Horvat A.)

TEKST: Srečko Kalamar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.